Проектът за арт инсталацията Бронзовата къща ще бъде спрян, ако

...
Проектът за арт инсталацията Бронзовата къща ще бъде спрян, ако
Коментари Харесай

Издигането на Бронзовата къща“ е проблем на твореца

Проектът за арт инсталацията " Бронзовата къща " ще бъде спрян, в случай че не се съблюдават междинните периоди . Това увери отрасловият заместник-кмет Тодор Чобанов в отговор на журналистически въпрос.

Той бе безапелационен, че има решение на Общинския съвет за въпросния план на архитекта Деянофф . Проектът е основан на достижението на средновековната архитектура и по-конкретно " Хрельовата кула " в Рилски манастир.

Арт инсталацията е подарък от Австрия. Чобанов разяснява, че никакви вложения няма от страна на Столична община.

 Камерите пазят Бронзовата къща от крадци
Камерите пазят Бронзовата къща от крадци

Президентът на Австрия Александър ван дер Белен и създателят Пламен Диянофф посетиха площадката

" В това решение има параметри . Ние като администрация сме длъжни да го изпълняваме. Действително създателят има своите проблеми с построяването. Ние вършим всичко допустимо той да съблюдава периодите и уговорките, които са поети. Оттам нататък в последна сметка отговорността за осъществяването на една художествена творба е на нейния създател ", разяснява Чобанов.


" Бронзовата къща ", която съживява мумии

Все си мисля и че паметниците би трябвало да сплотяват, а не да разединяват обществото, само че българите сякаш не подхождат към този въпрос като братята македонци

Той разяснява, че проблемите на изпълнителя на плана са били в началото финансови, по-късно организационни. " Очевидно се работи сега на обекта, сложени съответни периоди, които би трябвало да извърши . Ако тези междинни стадии не се следват - приказваме за 18-ти е първият промеждутъчен стадий - просто ще прекратим плана ", увери Чобанов.

Той бе безапелационен, че от Столична община всеки ден наблюдават какво се случва на обекта.

 СОС приюти за 2018 година
СОС приюти за 2018 година " Бронзовата къща "

На мястото на някогашния пантеон в центъра на София

По думите му явно става въпрос за способността на един живописен колектив да извърши комплицирана апаратура .

" Цялото подпомагане, което му е обещавано, е обезпечено. Дадено му е място, основани са условия за работа - няма по какъв начин да държим ръцете на някого ", сподели още отрасловият заместник-кмет.

Относно готовността на Дискусионния клуб за обществена и локална политика на Българска социалистическа партия да изиска неговата оставка, Чобанов съобщи: " Това е тяхна работа като политици. Дали е морално, дали е красиво да се прави политика от проблемите на един художник и неговия екип - това е друга тематика. ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР