Проектът за 8-етажната сграда на паркинга на ФКЦ във Варна

...
Проектът за 8-етажната сграда на паркинга на ФКЦ във Варна
Коментари Харесай

След публикация в „Петел“: Експертите на община Варна отхвърлиха предложението за нова сграда, която да скрие ФКЦ

Проектът за 8-етажната постройка на паркинга на ФКЦ във Варна е бил отритнат от Експертния съвет по устройство на територията към локалната община. Това заяви гл. проектант на града арх. Виктор Бузев в изявление за Дарик.

„ Счетохме, че не е оправдано подобен огромен размер да се появи на това място, защото ще неглижира постройката на Фестивалния комплекс. За мен и огромна част от гилдията това е една от знаковите здания във Варна ”, разяснява той.

Припомняме, че след сигнал от варненски проектант, осведомен с проекта на постройката, нейни скици бяха оповестени първо в „ Петел “.

Предложено е на вносителите на предлагането да се прибегне до конкурс на фаза градоустройство и капиталов план, с цел да се дефинира най-подходящия размер за бъдещата постройка, означи основният проектант на Варна. Той е на мнение, че е най-добре теренът да се употребява като паркинг, само че каквото и да се построи, то би трябвало да бъде декор на ФКЦ, а не да господства и да го потиска.

Намерения за създаване на доста висока постройка до входа на Морската градина в действителност има, само че става въпрос за паркинга на хотел „ Одесос ”. За терена има настоящ Подробен устройствен план от 2007 година, който е за 16-етажен хотел. В момента се прави работен организационен проект, който да потвърди опциите за високо строителство на имота.

Варна към този момент е много уплътнен откъм строителство град и по тази причина цените на земята са доста скъпи. Практиката в целия свят е да се строят високи здания върху малко земя. Това обаче не значи, че би трябвало да се подценяват озеленяването и местата за паркиране, счита арх. Бузев.

„ За мен преди всичко е законосъобразността, по-късно целесъобразността и най-после e моето персонално мнение. Аз персонално считам, че има място в града за нормативно възможни високи здания. Време е Варна да има своята висока постройка, тъй като някак си хотел „ Черно море ” ми стои някак самотно ”, посочи основният проектант.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР