Проектът „В зората на Европейската цивилизация“ с автор на мобилното

...
Проектът „В зората на Европейската цивилизация“ с автор на мобилното
Коментари Харесай

Показаха виртуалната изложба „В зората на Европейската цивил...

Проектът „ В зората на Европейската цивилизация “ с създател на мобилното приложение професор Йордан Детев от института само че „ Виртуална просвета “ към СУ „ Свети Климент Охридски “, бе показан пред асеновградска аудитория. Експозицията съдържа 20 табла – композиция от картина с анимации и видео, които демонстрират откритията от раннонеолитна селищна могила при село Мулдава. Всяка анимация доразказва историята и легендата за могилата, датирана от края на VII хилядолетие, преди новата епоха.



Представянето на плана пред посетителите бе осъществено от виртуален гид, който сподели сбирката от артефакти, открити от археолозите Петър Детев и Росица Морева–Арабова още през 1965 година – 1967 година Според експертите, смарт изложбите са бъдещето на музейните експозиции и занапред ще стартират да се разпространяват в международен мащаб.



Исторически музей – Асеновград употребява и обществените медии като инструмент за повишение на осведомеността на обществото, по отношение на културно-историческото завещание на територията на общината. Фокусиран върху достъпността, музеят разгласява информации и на Фейсбук страницата си, с цел да увеличи осведомеността и да разпространява съхраняваното завещание във фондовете си и експозиционните си зали. Целта е да се доближи до по-голям кръг от хора.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР