Проектът Цанков камък е абсолютно нерентабилен за българския данъкоплатец. Това

...
Проектът Цанков камък е абсолютно нерентабилен за българския данъкоплатец. Това
Коментари Харесай

Цанков камък е нерентабилен за данакоплатците според Александър Ненков

Проектът " Цанков камък " е безусловно недоходоносен за българския поданик. Това разяснява Александър Ненков от ПГ на ГЕРБ в ефира на bTV във връзка импортирания през вчерашния ден сигпал от партията в прокуратурата.

Това е втори следващ сигнал от ГЕРБ до прокуратурата във връзка със същия план - първият е импортиран през 2010 година Ненков бе безапелационен, че за него и сътрудниците му не би трябвало да има отминалост за такива неща.

 ГЕРБ сезират Цацаров за
ГЕРБ сезират Цацаров за " Цанков камък "

Тече цялостно проучване по какъв начин са сложени мембраните върху карстовите скали

Според Ненков планът в никакъв случай няма да изплати направените в него вложения. Така да вземем за пример за предходната година неговите доходи от продажба на електрическа енергия са 15 млн. лева, като в тях не се включват парите за прехрана.

Относно реакцията на Българска социалистическа партия, че планът е бил открит от Бойко Борисов, Ненков разяснява, че е подразнен от това отношение, както в този момент, по този начин и когато е ставало въпрос за АЕЦ " Белене " и други " огромни шлемове ", които главно са подхванати по времето на Тройната коалиция. Ненков уточни, че в този момент имаме два реактора на АЕЦ " Белене ", които стоят, имаме 1,5 милиарда лева за несъмнено красивото оборудване " Цанков камък " - без никакъв смисъл.

 Изплащаме
Изплащаме " Цанков камък " стотици години, тревожат се ГЕРБ

Дали този план, който коства 1 милиарда лева е бил нужен

Той разясни, че прокуратурата следва да посочи схемите и методите, по които се е оскъпил планът, по тази причина и в сигнала не се показва съответен причинител. По думите му няколко са държавните управления, по време на които се развива планът, само че е реалност, че с анекси планът непрестанно се е оскъпявал. " Първоначалният план е трябвало бъде за 400 млн. лева, а става един милиард ", установи Ненков.

" Един план, който е коствал доста на страната, на данъкоплатеца, седем години по-късно се оказва, че има проблеми от техническа позиция ", разяснява още Ненков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР