Проектът ще струва около 1.4 млн.лв. – средства, осигурени безвъзмездно

...
Проектът ще струва около 1.4 млн.лв. – средства, осигурени безвъзмездно
Коментари Харесай

Затвора-Бургас ще има първото у нас иновативно общежитие за адаптация към свободния живот

Проектът ще коства към 1.4 млн.лв. – средства, обезпечени безплатно по план на Норвежкия фронт

След 400 дни в Бургас ще има напълно ново общежитие на Затвора, по норвежки и американски модел, в което изискванията за осъдените ще са доста по-хуманни от всичко, което класическият модел предлага до момента. Това съобщи през днешния ден в Бургас служебният министър на правораздаването Крум Зарков, който дойде, с цел да направи първа копка на постройката, чието финансиране идва непосредствено от Норвегия.

Новото общежитие ще бъде първо по рода си в България и ще се употребява за задачите на акомодацията на изтърпяващите присъди към свободния живот. На първата копка участваха още зам.-министърът на правораздаването Емил Дечев, регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, окръжният прокурор Георги Чинев, шефът на Затвора Янчо Желев. Необходимите 1.4 млн.лв. за създаване на новата облага се посредством план „ Осигуряване на сигурна и безвредна материална среда в пандизите и арестите ” и се извършва по Договор за безплатна финансова помощ, и по стратегия „ Правосъдие ” с финансовата поддръжка на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година

В постройката ще има общо към 100 места за пандизчии, 20-ина от които ще бъдат за тези, които се нуждаят от акомодация към живот на независимост. С тях ще работят експерти, които ще им оказват помощ да се приспособят.

Повече детайлности очаквайте по-късно в изявление с Крум Зарков!

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР