Проектът Северен поток-2 може да доведе до фатални последици за

...
Проектът Северен поток-2 може да доведе до фатални последици за
Коментари Харесай

Полша вижда фатални последици за Украйна от Северен поток-2

Проектът " Северен поток-2 " може да докара до съдбовни последствия за Украйна. Това разгласи новият министър председател на Полша Матеуш Моравецки.

" Ние считаме, че " Северен поток-2 " е доста нездравословен план, като заплашва сигурността на Централна Европа. Този план, който може да бъде даже съдбовен за Украйна, нашата прилежаща страна ", разяснява полският министър председател пред локално радио.

По думите му, " сега на цялостното изключване на Украйна от преноса на (руски) газ няма да останат спънки за по-нататъшно дестабилизиране на ситуацията " в страната.

" Северен поток-2 ", добави Моравецки, " доста мощно свързва Германия с Русия ". Същевременно съгласно него планът ще стане причина за това, че " Газпром " още веднъж ще диктува цените на Полша.

Както означи представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт, Берлин счита, че последствията от " Северен поток-2 ", включително и за Украйна, би трябвало да бъдат следени. " Говорихме доста за това в предишното, постоянно е било значимо за нас ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР