Проектът се осъществява с подкрепата на Столична програма Култура. Единственото

...
Проектът се осъществява с подкрепата на Столична програма Култура. Единственото
Коментари Харесай

Гари Стреч е новият член в журито на награда за кино 355 на Фондация „Стоян Камбарев“


Проектът се реализира с поддръжката на Столична стратегия Култура. Единственото изискване е филмът да е с непредвиден край. Именно това би трябвало да имат поради филмейкърите, когато предават синопсиса си, като се позволяват единствено авторски сюжети. Конкурсът е извънредно нетрадиционен и новаторски. 3-мата финалисти минават през цедката на 13 членно интернационално жури, по-късно работят по 5 мин. си филми, като би трябвало да ги снимат и предадат единствено за 5 дни.

Фондацията, посредством NOVA Film ги продуцира, само че най-после всичко е в ръцете единствено и само на публиката, която ще гледа филмите премиерно и ще гласоподава онлайн по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев “ - 14-та Награда за Полет в Изкуството и 4-та НАГРАДА ЗА КИНО 355. Дългоочакваното от всички млади създатели в България събитие, ще се организира на 24- ти април в Joy Station. Носителят на НАГРАДА ЗА КИНО 355 ще получи прелестна бронзова авторска статуетка и 10 000 лева за поддръжка на идващия му филм. Водещият европейски продуцент Фабиан Гасмия още веднъж ще е Председател на влиятелното кино жури. Редом до него застават Кърсти Бел и Бен Чарлз Едуардс от Goldfinch Англия. Към тях се причислява и Марк Самърс - един от най- одобрените интернационалните кастинг шефове и притежател на голям брой награди- BAFTA, EMMY, The Lions, MTV, D&AD, The British Arrows, BTAA, Tribeca, Brits и MOBO. Миналата година известният английски артист, режисьор и продуцент Гари Стреч долетя чак от Лос Анджелис, с цел да връчи НАГРАДАТА ЗА КИНО 355 на спечелилия Орлин Менкаджиев. Връзката му с България към този момент е доста мощна, откакто остана да снима цяло лято в една от водещите функции в упования драма-трилър “The Wheels of Heaven ” (Колело към Рая) на режисьора Бен Чарлз Едуардс, с присъединяване на именития Мики Рурк и Деси Тенекеджиева, която е и продуцент на кино лентата. Ето, че в този момент Гари Стреч към този момент е и част от елитното интернационално жури на Награда за Кино 355.

Започнал кариерата си като професионален боксов първенец, през 2004-та, той изиграва гангстера-психар Сони в паметния трилър „ Обувките на мъртвеца “ на Шейн Медоус, за който получава доста награди, в това число номинация за най-хубав артист от BIFA. Следват поредност от филми като в " Александър " на Оливър Стоун си партнира със сър Антъни Хопкинс, Колин Фарел и Анжелина Джоли. Гари Стреч продуцира и режисира " През очите на татко ми ", „ Историята на Ронда Роузи “ (LionsGate) и печели премията за Най-добър документален филм на Crystal Palace. Работил е с Никълъс Кейдж, Шон Пен, Бенисио Дел Торо, Салма Хайек, сър Кристофър Лий.. Фондацията ще даде на екипите 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с опция за прилагане на декори, осветяване, атрибут и дрешник. Разбира се, филмите могат да бъдат снимани и на друга, мечтана от младите кинотворци локация. Деси Тенекеджиева (Nova film) продуцира филмите, като снимачна и аудио техника ще бъде обезпечена с помощта на сътрудниците от Magic Shop Rental, Black Sea film и ARS Digital Studio. Тримата финалисти (на възраст сред 18 и 30 години) ще получат и финансов тласък за филмите си от 2 000 лева Изпълнителен продуцент на кино състезанието е младата Елени Дикидис, която към този момент е част от екипа на Фондацията. Ето и всички членове на 13-членното интернационално жури с Почетен ръководител именитият продуцент от 20 Century Fox - Освалдо де Сантис и Председател Фабиан Гасмия.

ДЕСИ ТЕНЕКЕДЖИЕВА - NOVA Film (България) ГАРИ СТРЕЧ - (UK) ФИЛИП РОТ - UFO Film and Television Studios (САЩ) Дело за оперативно наблюдение МАЙКЪЛ ПОЛ - UNIVERSAL (САЩ) ИВАН ТОНЕВ - ARS DIGITAL Studio (България) БЕН ЧАРЛЗ ЕДУАРДС - Goldfinch Entertainment (UK) КЪРСТИ БЕЛ - Goldfinch Entertainment (UK) МАРК САМЪРС - MS Casting Directors & Management (UK) СТАНИСЛАВ СЕМЕРДЖИЕВ - НАТФИЗ (България) ВАЛЕРИЯ СТОЙКОВА - MatchPoint Production (България) ДЖЕФРИ БИЙЧ - UFO Film and Television Studios (САЩ) Миналата година елитното жури селектира младите Антоний Христов, Лора Маркова и Орлин Менкаджиев. След като снимаха филмите си, публиката избра за победител Орлин и неговата 5 минутна лента „ Старецът на телефона “, с присъединяване на Стефан Мавродиев. За 4 години, с помощта на НАГРАДА ЗА КИНО 355 се появиха цели 20 нови български кино лентата. Вече са снимани и идващите филми на спечелилите Йордан Михайловски, Ваня Бойчева и Виктор Иванов. Работи се и по новите филми на Роси Траян и Антоний Христов, както и по дипломната лента на последния притежател на НАГРАДА ЗА КИНО 355 Орлин Менкаджиев, чийто ко-продуцент още веднъж ще е NOVA film. Всичко за премията и кино надпреварата както и условия, може да намерите ТУК -.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР