Проектът на Ваклин груп в Лагера е вторият най-голям за

...
Проектът на Ваклин груп в Лагера е вторият най-голям за
Коментари Харесай

Топ 5 строителни разрешителни: Жилища плюс завод

Проектът на " Ваклин груп " в " Лагера " е вторият максимален за тримесечието

Още по тематиката
Високите цени са лимитирали покупко-продажбите с първокласни парцели

Честите препродажби за вложения са повишили и наемните им цени, демонстрира разбор на Unique Estates
10 юли 2018
Складове и артикули – растящата нова екосистема към нас

Как растежът в действителната стопанска система неизбежно води до растеж в търсенето на логистични площи и кои са зоните за развиване
9 юли 2018
MBL: Инвестициите в офиси са на рекордно равнище от началото на 2018 година

Сделките с офис площи в столицата надвишават 260 млн. евро през първото полугодие
1 юли 2018
Обемът на жилищните заеми се е повишил с съвсем 10% през май

Ипотеките остават измежду главните мотори на кредитирането и взрива на имотния пазар
26 юни 2018 Основно жилища има в огромните здания, които са получили позволение за градеж в София през второто тримесечие. За разлика от първите три месеца плановете в този момент с по-голяма повърхност са повече, а измежду тях има и индустриална постройка. В топ 5 това тримесечие постройките са с повърхност сред 10 и 30 хиляди кв.м. В регион " Младост " влиза най-голямото позволение за градеж на жилищен комплекс, както и огромното уголемение на индустриалната база на " Мелексис " в зоната Горубляне.

Сред плановете с РЗП над 7 хиляди кв.м жилищните здания са планувани главно в източните квартали като " Младост " и " Кръстова вада ", както и в няколко по-централни региони. В справката в регистрите на Направление " Архитектура и градоустройство " прави усещане, че община " Младост " е дала доста визи за градеж, за което роля имат и промяната в кметството. Търговските обекти и офисите още веднъж не са измежду водачите. Масовото строителство на жилища идва поради растежа в цените, само че рискът е от пренасищане и нов балон.

ПРОЕКТИ 1. Жилищен комплекс в Младост 3

Инвеститор: " Хермес комс ", в което главен притежател е Иван Мекушин, прочут от плана Winslow Gardens (спрян и довършван от различен инвеститор). Теренът в " Младост " от съвсем 10 декара е платен през октомври 2015 година на търг на Министерство на защитата за 3.84 млн. лева
РЗП: 34 163
Локация: " Младост 3 ", на бул. " Филип Аврамов " против детския увеселителен център, прочут в предишното като " Патиланци ". Парцелът се намира на към 300 метра от постройката на община " Младост "
Проект: Жилищен комплекс
Срок: Работи по строителството към момента не са стартирани. 2. Жилищна постройка в " Лагера "
Инвеститор и реализатор: " Ваклин груп ". Собственикът на компанията Александър Ваклин нашумя към изказванията за рушвет, пожелан от кмета на " Младост " Десислава Иванчева. Дружеството афишира, че има в портфолиото си построени и въведени в употреба над 100 000 кв.м на територията на София. Предстоящи за компанията огромни планове се плануват в жк " Младост ", като за тях към момента няма утвърдени бумаги.

Според имотния указател теренът в Лагера е благосъстоятелност на " Вайс инвестмънт ", компания за дограми. През декември 2007 година земята дружно с 10 постройки върху нея е продадена на " Вайс инвестмънт " от " Недвижими парцели София ", които по-късно стават АДСИЦ. Според имотния указател общата стойност на договорката е 11.73 млн. лева В края на ноември 2017 година теренът дружно с постройките е самостоятелен в едно общо УПИ, за което " Вайс инвестмънт " са платили такса от 485 хиляди лева След това аплайват и за виза за градеж.
РЗП: 31 683
Локация: " Лагера ", ул. " Христо Матов " 29.
Проект: Състои се от 219 жилището и два търговски обекта на партера, като продажбата на жилища към този момент е стартирала.
Срок: Строителството е почнало през юни и се чака да завърши до края на 2020 година 3. Мултифункционална постройка на бул. " Черни връх "
Инвеститор: АТ Инженеринг 2000. " АТ инженеринг 2000 ", строителна компания на Георги Пенев и Илиян Терзиев, която се приема за част от по-широката орбита на Пеевски. През 2012 година тя приватизира " Техноекспортстрой " за 51 млн. лева с заем от КТБ.
РЗП: 17 032
Локация: " Кръстова вада ", бул. " Черни връх "
Проект: Мултифункционална постройка с офиси, жилища и гаражи. В момента се водят договаряния за промяна на собствеността на обекта, обясниха пред " Капитал " от вложителя, без да дават елементи. 4. Разширение на производствено-складова база на " Мелексис "

Инвеститор: " Мелексис България ", производител на чипове и датчици за автомобилната промишленост
РЗП: 15 938
Локация: Горубляне, регион " Младост ".
Проект: Проектът на белгийската Melexis включва увеличение на индустриалното пространство, складовите площи и развойния център на " Мелексис България " и е част от 5-годишен капиталов проект за 75 млн. евро. Новата постройка ще бъде ситуирана на личен имот до съществуващия комплекс на белгийската компания, който е с повърхност 7500 кв.м. Разширението обгръща три етажа, като на първия ще бъдат ситуирани индустриално съоръжение, складови стопанства и механически пространства. На втория и третия етаж ще бъдат ситуирани социално-битови пространства и офиси.
Инвестиция: 17 млн. евро
Срок: 2 години (средата на 2020 г.) 5. Жилищна постройка Infinity Park

Инвеститор и реализатор: " Инфинити Пропърти ". Собственици на компанията са Йордан и Венцислав Тарашманови.
РЗП: 12 948
Локация: " Оборище ", ул. " Силистра " 10, до парк " Заимов ".
Проект: 16-етажна жилищна постройка с 64 жилището, 4 офиса, 1 ателие и две подземни равнища с общо 124 гаража. Всички жилища към този момент са в продажба на цени от 1210 евро/ кв.м
Проектант: арх. Светослав Станиславов, студио STARH
Инвестиция: няма данни.
Срок: Строителството ще стартира през октомври 2018 година По проект постройката ще бъде приключена до декември 2020 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР