Проектът на решение беше внесен в понеделник от зам.-председателя на

...
Проектът на решение беше внесен в понеделник от зам.-председателя на
Коментари Харесай

Народното събрание прие отказа на Мария Габриел от премиерския пост

Проектът на решение беше импортиран в понеделник от зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, откакто преди този момент сутринта номинираната за министър-председател от най-голямата парламентарна група Мария Габриел подаде писмо в Народното събрание, с което се отхвърля от кандидатурата си и съобщи, че няма да предложи състав и конструкция на Министерския съвет.

 

В хода на разискванията в пленарната зала от ПП-ДБ предложиха на ГЕРБ вторият мандат да бъде осъществен като народен - общ с министър председател още веднъж, препоръчан от ГЕРБ.

" Готови сме да осъществяваме втория мандат като общ с ГЕРБ-СДС ", заяви от парламентарната естрада ген. Атанас Атанасов.

 

" Това не е покана за договаряния. Това е предложение с израз на подготвеност да осъществим уговорките, които обществено поехме преди 9 месеца ", добави той.

ПП-ДБ предложи на ГЕРБ-СДС вторият мандат да е народен и общ

 

От своя страна Кирил Петков прикани ГЕРБ да създадат стъпка напред, с цел да се случат промените - в правосъдната система, в службите, в регулаторите.

" Ако регулаторите, правосъдната система и службите не бъдат оправени, не сме постигнали европейска страна. Преди 9 месеца говорихме за 18 месеца ръководство. Трябва да си спазвате думата ", съобщи Петков.

 

Опозицията незабавно реагира, първо с възгласи в залата.

 

" Вие да се молите, а вашите сътрудници от ГЕРБ-СДС да се смеят. Единственото, което може да Ви обезпечи втори мандат е да предложите Борисов за министър председател. Наистина Ви скърбя ", обърна се зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски към Атанас Атанасов и декларацията на ПП-ДБ.

 

" Думата харакири от през днешния ден има ново значение - хараKиро ", съобщи депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов в имитация към Кирил Петков.

Пеевски: Ясно е, че отиваме на избори

 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи, че гласуваният сполучливо отвод на Габриел да бъде министър председател е " един натурален и естествен завършек на една ненормална коалиция ".

" Тези, които желаеха да се оправят с паралелната страна се прегърнаха с мафията и предложиха да разделят страната с нея. Всичко това бе облечено в красиви думи за евроатлантизъм, за висши цели-Еврозона, Шенген, ПВУ и по-високо качество на живот, се провалиха тотално ", уточни Нинова.

 

" Вместо Шенген, получихме мигранти, еврозоната е далечна цел, за качеството на живот да не приказваме, тъй като не проговорихте за промяна в опазването на здравето и в други основни ресори. През цялото време спорехте за власт ", добави Нинова.

 

Тя изясни, че Българска социалистическа партия няма да взе участие във втория мандат, няма да одобри и третия.

 

Атака пристигна и от " Възраждане ", които видяха излаз единствено в нови избори, само че и упрекнаха Политическа партия за " може би ниската изборна интензивност ".

 

" Българите са отвратени от това, което се случва. Със срамни обединения с ГЕРБ, Движение за права и свободи стигаме до там, че хората се отвращават от изборите ", съобщи депутатът Цончо Ганев.

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи резервираха безмълвие по време на дебатите за неуспеха на първия мандат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР