Проектът на Община Габрово ФестивалНО в квартала“ получи одобрението на

...
Проектът на Община Габрово ФестивалНО в квартала“ получи одобрението на
Коментари Харесай

Одобриха проект за фестивали в пет габровски квартала

Проектът на Община Габрово „ ФестивалНО в квартала “ получи утвърждението на Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство. Идеята е да се основат нови форми и пространства за просвета в градска среда, посредством които да се притегли повече аудитория.
Планирани са събития в пет габровски квартала – „ Младост “, „ Бичкиня “, „ Христо Ботев “, „ Дядо Дянко “ и „ Шести сектор “. Там ще се проведат разнообразни музикални вечери, спектакли, ателиета, демонстрации, събития за кулинарно изкуство, занаяти и други Най-доброто от стратегиите ще бъде показано при турнета в градове от района.
Акцент в дейностите ще са пет образни актьори от България и Норвегия, които ще създадат креативен съоръжения на няколко места в града. Местните културни организации и създатели ще вземат участие в образование за работа с публики.
Финансирането е в размер на 383 231.45 лева Средствата се отпускат безплатно по процедурата „ Подобрен достъп до изкуства и просвета “ на стратегия „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “.
Дейностите ще се осъществят в партньорство с норвежкия развъдник за започващи бизнесмени „ Осло Интернешънъл Хъб “ и локалните организации – Народно читалище „ Будителите 2017 “ и Фондация „ От БГ “. Предстои сключване на контракт по плана. Срокът за осъществяване е две години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР