Проектът на МТИТС по искане на БСК вече е в

...
Проектът на МТИТС по искане на БСК вече е в
Коментари Харесай

Въвеждат скоро е-товарителници за вътрешния транспорт

Проектът на МТИТС по искане на БСК към този момент е в напреднала фаза

Проектът за е-товарителници е в напреднала фаза, стана ясно на среща в БСК
(снимка: БСК)

Въвеждането на електронни товарителници е в напреднала фаза, увери зам.-министърът на превоза Ангел Попов на среща с ръководителя на Българска стопанска камара Радосвет Радев.

Искането за въвеждане на е-товарителници бе отправено от БСК с публично писмо до МТИТС, като част от пакета антикризисни ограничения за превъзмогване на последствията от COVID-19 в региона на превоза и логистиката, припомниха от Камарата.

В началото на април т.г. БСК показа концепцията за е-товарителници пред МТИТС по гледище на две браншови организации – Националното съдружие на българските спедитори (НСБС) и Националната организация на митническите сътрудници (НОМА).

Предстои в първите дни на юни МТИТС да показа работен вид на документите, които следва да уредят правно статута и използването на е-товарителници у нас , и след координиране със заинтригуваните представители на бизнеса, да се пристъпи към ефикасното въвеждане на мярката в практиката.

На първия стадий електронните товарителници ще важат за вътрешния превоз, а по-късно и за интернационалния, заяви зам.-министър Ангел Попов на среща през днешния ден в стопанската камара.

Въвеждането на е-товарителници икономисва време на операторите и администрацията в бранша, ще докара до по-добра отчетност, по-добър надзор от страна на държавните органи и, не на последно място, ще има екологичен резултат, защото съществено ще ограничи хартиения документооборот, показаха от БСК.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР