Проектът на е публикуван за обществено обсъждане на сайта на

...
Проектът на е публикуван за обществено обсъждане на сайта на
Коментари Харесай

БДЖ публикува за обществено обсъждане графика за движение на влаковете за 2024 година

Проектът на е оповестен за публично разискване на уеб страницата на БДЖ. За по-голямо улеснение предложенията за написания на влаковете са показани настрана за всяко едно направление.

Българските жители, които постоянно пътуват с трен , имат опция да се срещнат с препоръчаното разписанието за следващата година и да реагират с аргументирани оферти към превозвача и съответните регионални и общински управляващи. Това ще даде опция на регионалните и общински администрации също да се срещнат и да имат подготвени оферти на идните работни срещи сред институциите.

Новият график е съгласуван оптимално с огромните инфраструктурни планове в страната и главно в жп възел София и Пловдив , заради които опциите за прекосяване на влакове в региона на двете гари са лимитирани.

За възстановяване на обслужването в Северозападните региони на страната е планувано придвижването на пряк пътнически трен от Монтана до София , от Враца до Септември през София, както и от Септември до Мездра през София.

След следения интерес втора поредна година към сезонния трен сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, през идващия летен сезон с изключение на нощния трен е планувано придвижването и на един дневен бърз трен сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР