Проектът на Бюджет 2022 показва намерението на управляващата коалиция за

...
Проектът на Бюджет 2022 показва намерението на управляващата коалиция за
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: Работа на правителството, не на парламента, е да компенсира болници, общини и училища за високите сметки

Проектът на Бюджет 2022 демонстрира желанието на ръководещата коалиция за връщане на обществената правдивост. Това съобщи в " Денят стартира " Драгомир Стойнев от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

По думите му това е първият бюджет на обединението и не може да се изисква от държавно управление на месец и половина незабавно да стартира промените.

" Сега се опипва обстановката и концепцията е да се влага в огромен стопански напредък. ", сподели Стойнев.

20 милиарда лв. отиват за обществени разноски и това е нещо, от което няма по какъв начин да не бъдем удовлетворени, добави той.

Стойнев изрази вяра, че ще няма да има изненади от партиите от ръководещата коалиция по време на дебатите за бюджета.

Той дефинира като популистка акция предлагането на ГЕРБ за компенсиране с решение на Народното събрание на лечебни заведения, манастири, учебни заведения и общини поради високите сметки за ток.

Според него това не е работа на Народното събрание, а на изпълнителната власт. По думите му следва държавното управление да се срещне с националното съдружие на общините, както и с представителите на другите религии у нас, с цел да се потърси нужният обезщетителен механизъм.

" Това, че тези институции са на свободния пазар, е неточност на ръководството на ГЕРБ. " - сподели Стойнев.

В момента болшинството работи и за преизчисляване на пенсиите. Целта е да не се стига до разлика от стотици левове в пенсиите на хора с една и съща специалност и застрахователен стаж от разнообразни генерации.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР