Проектът „Изкуство без възраст на Фондация „Кредо Бонум връща възрастни

...
Проектът „Изкуство без възраст на Фондация „Кредо Бонум връща възрастни
Коментари Харесай

Проект връща възрастни хора в културния и социален живот

Проектът „ Изкуство без възраст " на Фондация „ Кредо Бонум " връща възрастни хора в културния и обществен живот. Пред БНР координаторът на плана Мила Стоянова означи, че след пенсиониране хората попадат в обществена изолираност. Липсват осведомителни канали, посредством които възрастните хора да получат подобаваща информация за събития в културния и обществен живот, добави тя. Липсата на компания пък е другият детайл, който кара възрастните хора да не излизат на открито:

„ Възрастните хора постоянно не съумяват да получат информация за това какво могат да вършат. От една страна, осъзнавайки този проблем, взехме решение да създадем по този начин, че да организираме безвъзмездни компютърни курсове. Утре стартира последната група за плана тази година. В плана възпитаници от столични учебни заведения образоват възрастните хора в основи на компютърните умения. Радостни сме, че и двете страни са извънредно задоволени след занятията ".

Втората част на плана включва асортимент на събития със свободен вход, които са част от календара на Столична община. Доброволци пък съпровождат възрастните хора:

„ Обикновено избираме събитие, да вземем за пример ден с вход свободен за някой музей, организираме една обща среща в комфортно време. Всички се срещат на едно място и дружно отиват на посещаване, да вземем за пример преглеждат галерия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР