Проектът е дело на съвместните усилия на НАСА, Европейската космическа

...
Проектът е дело на съвместните усилия на НАСА, Европейската космическа
Коментари Харесай

"Джеймс Уеб" навърши 2 години от извеждането му в Космоса

Проектът е дело на взаимните старания на НАСА, Европейската галактическа организация и Канадската галактическа организация
Космическият телескоп „ Джеймс Уеб " навърши две години от извеждането му Косомса. " Уеб " е най-мощнната галактическа обсерватория, която изследва необятната галактика благодарение на инфрачервена астрономия.

Неговата сензитивност му разрешава да вижда обекти, които са прекомерно остарели, далечни или слаби за галактическия телескоп " Хъбъл ". Изображенията, които прави " Дожеймс Уеб " дават опция за по-детлайни проучвания в областите на астрономията и космологията, като наблюдаване на първите звезди и образуването на първите галактики, както и подробна атмосферна характерност на евентуално обитаеми екзопланети.

Проектът е дело на взаимните старания на НАСА, Европейската галактическа организация и Канадската галактическа организация. Телескопът носи името на Джеймс Едуин Уеб - началник на НАСА в интервала 1961 - 1968 година, под чието ръководство Съединени американски щати изготвят програмата си за изпращане на човек на Луната.

На 25 декември 2021 година телескопът сполучливо е изведен в орбита от космодрума Куру. Първите научни проучвания стартират при започване на 2022 година

На 11 юли 2022 година, НАСА пуска първото изображение от телескопа „ Джеймс Уеб ", показващо най-старите и далечни елементи на Вселената.

На 12 юли 2022 година НАСА показва изображението, описвано като най-дълбоката инфрачервена фотография на вселената, правена в миналото, посредством поточно видео онлайн, налично за интернет потребителите в целия свят. Освен това изображение по време на предаването са показани и показани от учени на НАСА и Европейската галактическа организация първични изображения от района на звездообразуване в мъглявината Карина, от откритата през 1877 година компактна галактическа група Квинтет на Стефан и от мъглявината Южен пръстен - разширяващ се облак от газ, заобикалящ умираща звезда.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР