Проект за разработване на мрежа от над 100 водородни станции

...
Проект за разработване на мрежа от над 100 водородни станции
Коментари Харесай

TotalEnergies и Air Liquide разработват водородна мрежа за камиони

Проект за създаване на мрежа от над 100 водородни станции за тежкотоварни транспортни средства в Европа ще създават Air Liquide и TotalEnergies. Целта му е да улесни достъпа до водород и да форсира развиването на потреблението му за превозване на артикули из целия континент.

Партньорите възнамеряват да разположат повече от 100 водородни станции по основните европейски пътища – във Франция, Бенелюкс и Германия – през идващите години. Те ще са под марката TotalEnergies и ще бъдат ситуирани на главните стратегически коридори, допринасяйки за декарбонизацията на автомобилния превоз в Европа.

Чрез продължение на развиването на инфраструктурата за зареждане с водород се пресмята, че до 2050 година този вид гориво може да обезпечи към 20% от общия микс в превоза.

За да се насърчи необятното му потребление, е неотложно да се форсира развиването на инфраструктурите за зареждане с гориво и да предложи на производителите на транспортни средства и транспортните оператори задоволително гъста мрежа от станции “, коментира Матю Гиар, вицепрезидент и член на изпълнителния комитет на Air Liquide Group.

„ Това е тъкмо упоритостта на това взаимно дружество, което ще се възползва от спомагателния опит на Air Liquide и TotalEnergies. “

Това съглашение ще докара до основаването на главен състезател в решенията за зареждане с водород и ще способства за декарбонизацията на автомобилния превоз в Европа. Двете компании ще комбинират своето ноу-хау и опит в инфраструктурата, разпределението на водород и подвижността. Air Liquide ще употребява опита си в създаването на веригата за стойност на водорода, до момента в който TotalEnergies ще поеме водеща роля в употребата и ръководството на мрежите от станции и разпределението на сила.

Двамата сътрудници възнамеряват да основат своето взаимно дружество през 2023 година, след завършване на подобаващата договорна документи и приемане на нужните регулаторни утвърждения.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинводородни станции водород TotalEnergies Air Liquide ПоследниНай-четениКомпании 20 TotalEnergies и Air Liquide създават атомна мрежа за камиони Компании 92 „ Китайската Tesla “ към този момент продава електрическите автомобили си в Европа Любопитно 180 Височинни шпионски балони: остаряла идея, нови приложения Компании 216 Apple, Alphabet и Amazon станаха жертва на пониженото търсене Компании 216 FedEx ще редуцира 10% от висшите позиции Накратко 424 Вечерни вести: Бизнесът нападна новия механизъм за МРЗ; ЕЦБ още веднъж подвигна лихвите Енергетика 216 Европейски Съюз е подготвен с „ механизма за пазарна промяна “ Регулации 572 Комисия за защита на конкуренцията ще изследва отначало към този момент утвърдени покупко-продажби на Vivacom Компании 4982 Собственикът на ДСК придобива още една банка в района Политика 716 Европарламентът прикани за наказания против „ Лукойл “ и „ Росатом “ Компании 6656 Dronamics подписа контракт за произвеждане на безпилотните си дронове Телекомуникации 6178 И А1 подвига цените, само че не за всички клиенти Бюджет и финанси 5874 Предизборно депутатите направиха минималната заплата 50% от междинната Компании 4982 Собственикът на ДСК придобива още една банка в района Финанси 4817 Ерата на лесните пари свърши и ще боли Политика 3332 България към този момент не е най-корумпираната страна в Европейски Съюз Енергетика 2519 Радев и Вучич дадоха старт на градежа на газовата връзка със Сърбия Хай-тек 2375 Brain-Computer интерфейсите навлизат в живота ни през 2023 година? Политика 2189 Как България да настигне междинните европейски приходи за 15 години Компании 2114 Дантеленият бизнес и Славина, която съживява пропуснат поминък Всички новини12:23 Компании 20 „ Китайската Tesla “ към този момент продава електрическите автомобили си в ЕвропаОще от КомпанииВиж вси
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР