Проект за поставяне на специално приспособление за инвалиди в блок

...
Проект за поставяне на специално приспособление за инвалиди в блок
Коментари Харесай

Социалното министерство отговори защо е отказало проект на семейство на дете с инвалидна количка

Проект за слагане на особено приспособление за инвалиди в блок не дава отговор на условието за автономия и безвредно напредване. Това са констатациите на експертите по предлагането на кандидатствалия по Компонент 1 „ Достъпна жилищна среда “ господин Иван Иванов.

От Министерството на труда и обществената политика (МТСП) дадоха отговор на питане на Novini.bg по отношение на недоволството на семейство, че им е отказана специфичен придвижващ се стол във входа за щерка им, която е с Детска целебрална парализа (ДЦП).

"В плана се разказва различно решение, което би облекчило нуждаещите се. То обаче не е нито рампа, нито подемна платформа или асансьор, а съставлява подемник-столче, който не дава отговор на критериите на програмата за независимо и безвредно придвижване на лицата в увреждане, предвиждащи се с инвалидни колички. Именно фактът, че оборудването не би могло да обезпечи сигурност на лицата, е повода Министерството на труда и обществената политика да откаже финансирането му ", изясняват от общественото министерство.

Защо институциите отхвърлиха специфична рампа за две девойки в инвалидни колички?

И твърдят, че поемат ангажимент при идващото кандидатстване на лицето да направи подробна консултация на претендента във връзка с използвани безвредни типове решения, според нормативната уредба, тъй че да бъде финансирано подемно устройство, което да дава опция на лицата да преодоляват стълбището на входа независимо и безвредно, с цел да бъдат избегнати произшествия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР