Проект за наредба цели да сложи ред по отношение на

...
Проект за наредба цели да сложи ред по отношение на
Коментари Харесай

Предложение: Гаражите в сгради да са с минимално допустими размери

Проект за разпоредба цели да постави ред във връзка с гаражите към здания, както и да урегулира опцията да има зарядни станции за електрически автомобили при избрани параметри на всяка нова постройка. е на районното министерство и е оповестен за публично разискване до 4 януари, 2022 година, с уточнението, че пари от държавния бюджет няма да са нужни.

Идеята на новите проби е да основат нормативни условия за установяване и за оразмеряване на нужния брой паркоместа в УПИ (урегулиран аграрен имот), за установяване на минималните размери на гаражи и места за паркиране на едно МПС, за планиране на нови типове уреди, предопределени за паркиране във отвесно отношение (автоматизирани паркинг системи, при които посредством компютър се разпределя коя кола къде тъкмо да отиде, като напредването става без водач, единствено с платформи и асансьори), както и за установяване на условия в осъществяване на Директива (ЕС) 2018/844 и Директива (ЕС) 2014/94.
Компанията-инвеститор: Няма проблем със завода за електрически автомобили, показан от Кирил Петков
Няма голям проблем, по-скоро демонстрация на незрялостта ни. Това съобщи един от двамата представители на " Некст.е.ГО България “ АД арх...

Според текста, не може гаражът да е по-малък от 2,75 метра широчина и 5,50 метра дължина. Освен това в покритите паркинги височината би трябвало да е най-малко 2,40 метра

Минималните размери за паркоместата и гаражите ще важат за вложители, проектанти и строители на здания, които занапред ще се построяват. Те няма да се отнасят за заварените планове, които към този момент са в развой на осъществяване. Регионалното министерство предлага новите правила да влязат в действие от 1 юни следващата година.

Що се отнася до електрическите автомобили, новата проектонаредба планува за всяка нова постройка с над 10 паркоместа да има по едно зарядно за електрически автомобили на 5 паркоместа. И по-големите жилищни здания (с над 10 апартамента) би трябвало да има зарядни точки за електрически автомобили. За тях условието е най-малко 10% от местата за паркиране да са с контакт към елмрежата. Това ще важи освен за новите здания, само че и при реорганизация, възобновяване и главен ремонт на съществуващи блокове.

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР