Проект за квантов интернет бе представен на събитие в Чикагския

...
Проект за квантов интернет бе представен на събитие в Чикагския
Коментари Харесай

САЩ обявиха проект за квантов интернет

Проект за квантов интернет бе показан на събитие в Чикагския университет по-рано тази седмица. В рамките на 10 години ще бъде построен първообраз на информационна линия за дълги дистанции, употребяваща механизми на квантовата физика. Това е началото на нова епоха в телекомуникациите, споделят американските експерти и политици.
През ноември 2018 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа закон за Национална квантова самодейност. През февруари т.г. под егидата на Министерството на енергетиката представители на 17 национални лаборатории се събраха, с цел да разработят основни точки от проект за основаване на народен интернет, учреден на правилата на квантовата физика, напомня Уол Стрийт Джърнъл.

Трябваше да се разработят всички аспекти на новата технология – от правилата и логаритмите до устройствата. Изискваха се както тактика, по този начин и тактичност за развиване. Без обстоен проект и установяване на непосредствените вероятности планът щеше да остане фантазия. Към момента обаче детайлностите на проекта остават незнайни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР