Проект за изменение в Закона за здравето, с които ваксинацията

...
Проект за изменение в Закона за здравето, с които ваксинацията
Коментари Харесай

АБВ предлагат законопроект, гарантиращ доброволност на ваксинацията срещу COVID-19

Проект за изменение в Закона за здравето, с които имунизацията против COVID-19 да има напълно непринуден темперамент оферират от АБВ. Проведени са диалози с парламентарната група на Българска социалистическа партия, следва да се реши дали законопроектът да бъде импортиран в 46то или в 47-то Народно заседание, заяви доктор от АБВ. Той показа, че като доктор, имунизиран с две дози, е уверен, че имунизацията против COVID-19 би трябвало да е въпрос на персонален избор.

В претекстовете на законопроекта се показва, че при оценката и използването на имунизациите против Коронавирус – 19 диря да се има поради, че  дълготрайните странични резултати са неразбираеми, заради неналичието на време за тяхното проучване и че ред специалисти предизвестяват за опцията от активиране на автоимунни и ракови болести. Препоръчва се да се обръща внимание, че вероятните лекарствени взаимоотношения с други лекарствени артикули не са изследвани и също, че в договорите за покупка, които Европейска комисия е сключила с производителите на имунизациите, са налице клаузи, които освобождават изцяло производителите от отговорност за страничните резултати от продуктите и трансферират напълно тази отговорност върху страните членки, в нашия случай - върху България.
 Румен Петков счита, че Кирил Петков е излъгал държавното управление Румен Петков счита, че Кирил Петков е излъгал държавното управление
Министърът на стопанската система е сключил меморандума за електрическите автомобили от името на България, без оторизация от Министерския съвет, сигнализира...

" С оглед на посочените нагоре обстоятелства Коронавирус – 19 имунизациите като един нов и донякъде изследван медицински артикул могат да се ползват в България само непринудено, като всяко лице би трябвало да бъде добре осведомено с техните изгоди и опасности и да направи своя съзнателен избор ", се показва още в претекстовете на законопроекта. Отбелязва се, че досегашната процедура е такава и че тъкмо заради тези аргументи се подписва декларация за осведомено единодушие от всяко лице преди имунизирането му, а според заповед № РД-01-726/23.12.2020 година, т. 7 на Министъра на опазването на здравето, имунизацията против Covid-19 е целесъобразна и безвъзмездна и се слага по избор.

Д-р Стоименов акцентира нуждата от ясна статистика за новозаболелите, на новохоспитализираните, на тези в интензивни отделения, умрелите, пациентите, които или един път са преболедували COVID-19, или са с цялостен имунизационен курс. Той заяви, че това е изпратено с писмо до министъра на опазването на здравето при започване на седмицата.

„ Основен претекст е, че доверието във имунизационната акция би трябвало да бъде сензитивно нараснало, с цел да бъде изпълнен Националният имунизационен проект. България, като страна от Европейски Съюз, е с най-ниско реализиране на имунизационния си проект - едвам към 20% от възрастното население е имунизирано с две дози. Друг е въпросът, че имаме ваксини що се касае за две страни като България, означи той. за съпоставяне, доктор Стоименов уточни, че в страните, където имунизационната акция е била извършена относително сполучливо, като Англия, където над 80% от популацията е имунизирано с две дози, смъртността и хоспитализацията с вълната, която мина, са намалели с към 100%. " Само и само с ежедневната вярна и точна информация всеки може да си даде ясна визия дали да се имунизира, или не “, безапелационен е доктор Стоименов.

Коментирайки положението на здравната ни система, той напомни, че АБВ от дълго време сигнализират, че половината от покачването на смъртността у нас се дължи не на COVID-19, а на други болести и заяви, че данните на Национален статистически институт удостоверяват това. " От сърдечно-съдови болести - 6 000 пъти повече през 2020 година, съпоставено с 2019 г.; от белодробни болести – 1800 души повече ", уточни той и добави, че има 40% растеж на умрелите с психологични разстройства. " Не бива да позволяваме още веднъж суматохата, която беше позволена под управлението на проф. Ангелов, тъй като тя явно е убийствена ", съобщи доктор Стоименов и моли към успокоение, към естествена работа и към обикновено говорене пред обществото. 
 Д-р Емил Стоименов прикани в Стара Загора да проработи осведомителна имунизационна акция Д-р Емил Стоименов прикани в Стара Загора да проработи осведомителна имунизационна акция
Да се изготви и проработи осведомителна имунизационна акция, която да разпространява имунизационния развой у нас. С този апел към Министерство на здравеопазването...

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР