Проект за изменение и допълнение на Наредбата за местните такси

...
Проект за изменение и допълнение на Наредбата за местните такси
Коментари Харесай

Проект за изменение на Наредбата за местните такси и цени на услуги е публикуван за обществено обсъждане

Проект за изменение и допълнение на Наредбата за локалните такси и цени на услуги е оповестен за публично разискване в уеб страницата на Община Търговище.

Промените касаят актуализация на цените на част от услугите, предлагани от Общинските предприятия БКС и „ Обреди “, таксите на Регионалния исторически музей, Художествена изложба „ Никола Маринов “,  Центъра за юношески действия и начинания и други.

Новите текстове плануват таксите за разполагане на преместваеми обекти с повърхност до 5 кв. м да бъдат закрепени, вместо да се заплаща сумата от 10 лева на квадрат, както до момента. Поставянето на фургони, витрини, фризери, атракционни уреди и други в централната първа зона ще коства 50 лева за брой на месец. За втора и трета зона цените са надлежно 45 лева и 35 лева За обекти, надвишаващи размера от 5 кв. м, ще се доплаща по 10 лева./кв. м за първа зона, 8 лева./кв. м за втора и 5 лева./кв. м за трета зона.

Предвижда се покачване в цената за извозването на строителни боклуци от Общинското дружество БКС. От 4 лева на километър тя ще стане 5,6 лева без Данък добавена стойност. Увеличението е по отношение на непрекъснато повишаващите се цени на горивата и останалите енергийни запаси.

Цената за посещаване в клубните форми към Центъра за юношески действия и начинания ще варира от 20 лева до 30 лева на месец, според от клуба. Предвидени са отстъпки при присъединяване на две и повече деца от едно семейство.

Заложена е и актуализация на цените за посещаване на Художествената изложба и Регионалния исторически музей, като те остават алегорични. За възрастни входният билет за галерията ще е 2 лева, а за музея – 4 лева За деца и възпитаници цените са надлежно 1 лева за галерията и 3 лева за посещаване в музея.

Предложения и мнения по плана за изменение на наредбата могат да бъдат отправяни до 23 май, в това число. Те могат да бъдат подадени документално в Центъра за административно обслужване на Община Търговище. Онлайн оферти се одобряват посредством Портала за публични съвещания или на e-mail:. Проектът за изменение на наредбата, дружно с претекстовете към нея, е оповестен в уеб страницата на Община Търговище:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР