>Проект ROOF - Routes of our future е финансиран със

...
>Проект ROOF - Routes of our future е финансиран със
Коментари Харесай

Привличат младежи по интересен проект във Варна

>
Проект ROOF - Routes of our future е финансиран със средства от Европейски съюз и включва 16 организации от 14 европейски страни. Основната цел на плана е да даде публичност на мненията на жителите за бъдещето на Съюза, да сътвори нови мрежи и да укрепи съществуващите, да сложи на дневен ред тематиката за устойчивата подвижност, проблемите на околната среда и опазването на културното и историческото завещание.

Проектът включва организации от Италия, Франция, Германия, Испания, Австрия, България, Унгария, Чехия, Естония, Хърватия, Румъния, Холандия, Латвия и Швеция и се координира от Асоциация " Линк “ – Италия.

От 27 ноември до 2 декември 2018 година гр. Пловдив бе хазаин на първата среща по план ROOF, в която взеха присъединяване 18 представители от 14 страни.

В интервала 19 април – 08 май 2019 година ще се организира общоевропейска акция, която ще започва от четирите крайща на континента – Франция, Италия, Швеция и България и ще придвижи посланието за единна Европа през континента. Групи от по пет младежи от 14 европейски страни ще изминат по едно и също време пътя по европейските веломаршрути 6 и 7, с цел да се срещнат в гр. Прага, Чехия и да отбележат дружно Денят на Европа с огромно мероприятие, което ще се организира от 9 до 14 май 2019 година

От 17 до 19 април 2019 година Варна ще бъде хазаин на предварителната среща на участниците в " Обмен 2 “, като на 19.04.2019 година групата ще потегли по избрания маршрут. Участниците са 20 младежи от България, Франция, Испания и Холандия.

Като народен сътрудник по плана Сдружение с нестопанска цел " Регионален Клъстър Североизток “ възнамерява да организира серия от мероприятия в интервала 22 април – 22 май 2019 година, които ще се проведат в София, Пловдив и Варна. Целта на срещите е осъществяване на акция за гражданска интензивност и гласоподаване на идните избори за Европарламент и е главно ориентирана към младежите.

През есента се плануват мероприятия в страната, на които ще бъдат показани материали от извършената акцията, както и резултатите от осъществяването на плана.

За осъществяването на плануваните действия Сдружение с нестопанска цел " Регионален Клъстър Североизток “ разчита и благодари за предоставената логистична поддръжка от Министерство на младежта и спорта, Министерство на туризма и Община Варна.

Заключителната среща по плана ще се организира през м. декември 2019 година в гр. Матера, Италия, като по този метод се подчертава върху купата Европейска столица на културата 2019, която италианският град споделя с гр. Пловдив.

В писмо, получено от Министерство на младежта и спорта се отбелязва, че " Подобни планове и акции дават опция за приобщаване на младежите към проблемите на страната, района и Европа и дейното им включване в процесите на взимане на решения. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР