Проект на стартираща фирма от Естония спечели тазгодишното издание на

...
Проект на стартираща фирма от Естония спечели тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Естонска стартираща компания спечели конкурса PowerUp!

Проект на започваща компания от Естония завоюва тазгодишното издание на интернационалното съревнование за чисти технологии PowerUp!. Екипът беше определен поради предлагането си за устройство, което усилва енергийната успеваемост на електиречските мотори за въздушни транспортни средства.

Технологията може да се употребява за всевъзможни електрически транспортни средства и обезпечава 10% по-голяма енергийна успеваемост. Това разрешава изминаването на по-голямо разстояние, разчитайки на батерията на транспортното средство. Това е едно от главните провокации пред въвеждането на електрически мотори във всички типове превоз.

Компанията победител " Зубакс Роботикс " (Zubax Robotix) получи 30 000 евро и късмет да бъде поканена в в влиятелния Highway Аccelerator на InnoEnergy, който подкрепя трансформацията на стартъпите от започващи компании в сполучлив бизнес. За 7-те години от съществуването си InnoEnergy е вложил в новаторски планове на обща стойност от 2 милиарда евро. Благодарение на поддръжката на акселератора 80 продукта са достигнали до пазара.

Второто място в състезанието PowerUp! беше отредено за компания от Литва, а третото място - за стартъп от Чехия. Наградите за тях са надлежно 10 000 евро и 5000 евро. Във финала взе участие и компания от България, която беше определена след конкурс в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР