"Проект на решение за временно ограничаване разпространението на руски програми

...
"Проект на решение за временно ограничаване разпространението на руски програми
Коментари Харесай

СЕМ спира руски тв канали

"Проект на решение за краткотрайно ограничение разпространяването на съветски стратегии на територията на България ". Това е единствената точка в дневния ред на Съвета за електронни медии, който ще заседава изключително през днешния ден от 14 ч., съобщи Сега.

Вносител на предлагането е шефката на регулатора Бетина Жотева, се вижда от оповестения на уеб страницата му дневен ред.

Става въпрос за прекъсването на всички съветски канали, които излъчват новинарско и настоящо наличие - като опит да се противодейства на съветска агитация у нас за развоя на войната, която Москва стартира в Украйна, написа Клуб Z.

Ще бъдат спрени канали като RT, Първи канал, Русия 24, Москва 24 и други, както и всички дъщерни канали. Колко ще е "временно " прекъсването обаче, не е ясно. Неофициално се чака поддръжката на най-малко трима души от петчленния състав на Съвет за електронни медии, т.е. да има болшинство за взимане на решение.

Ако предлагането бъде гласувано, то ще влезе в действие от на следващия ден и Комисията за контролиране на известията ще бъде натоварена с техническата част.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР