Проект на обща стойност 5 519 670 лв. за реконструкция

...
Проект на обща стойност 5 519 670 лв. за реконструкция
Коментари Харесай

Подменят водопроводите в Мездра и околията

Проект на обща стойност 5 519 670 лева за реорганизация на водопроводи в община Мездра бе утвърден за финансиране по Програмата за развиване на селските региони. На 8 октомври кметът Генади Събков подписа контракт с Държавна фирма „ Земеделие “ след повече от 2 години очакване.
Проектът планува реорганизация на водопроводната мрежа в селата Брусен, Долна Кремена, Зверино и Моравица, както и пречиствателно оборудване в последното обитаемо място. В Брусен ще бъде сменена 1 744 м. от ВиК мрежата, в Зверино – 1 246 м., в Д. Кремена – 2 395 м. и в Моравица – 8 090 м. При помпената станция в с. Моравица, каптаж „ Макрешница “, откъдето селото черпи вода, ще бъде построено и пречиствателно оборудване. Така ще се употребяват по-ефективно водните запаси и ще се усъвършенства средата и качеството на живот на над 3 500 души.
Високото равнище на ВиК услугите и сполучливото ръководство на отпадъчните води са значим индикатор за качеството на живот, което е в основата на плана, квалифициран от община Мездра.
Стремежът на кметa инж. Събков е да усъвършенства качеството на живот на жителите и търси всички благоприятни условия за финансиране, които дава Програмата за развиване на селските региони.
Нови три плана на Община Мездра по подмярка 7.2 от ПРСР на стойност близо 950 000 лева бяха импортирани в ДФЗ през лятото на 2018 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР