Проект на наредба, качен за обществено обсъжданеУлесняват родителите със служебни

...
Проект на наредба, качен за обществено обсъжданеУлесняват родителите със служебни
Коментари Харесай

Предлагат нови правила за прием в първи клас

Проект на разпоредба, качен за публично разискване
Улесняват родителите със служебни инспекции на документите

Въвеждат спомагателен аршин с 5 точки

Нови правила при кандидатстване в първи клас в Столична община планува план на разпоредба за банкет в общинските учебни заведения. Документът е качен за публично разискване, като мнения ще се одобряват до 6 януари следващата година.

С плана се вкарва централизирано електронно класиране, което би трябвало да понижи административната тежест за родителите и в огромна степен да улесни процесите, свързани с оповестяването на свободните места, регистрация и кандидатстване, класиране и записване на децата в първи клас в общинските учебни заведения на територията на Столична община.

Предвидено е това да става посредством служебни инспекции на всички критерии за банкет, като се изключи тези на осиновени деца и деца, настанени в приемни фамилии.

Въвежда се и спомагателен аршин “Дете с постоянен/настоящ адрес в административния регион на Столична община, в който се намира училището”, който ще се ползва за деца от четвърта група от водещия аршин след привършване на опциите за банкет на възпитаници от първа, втора и трета група, и ще носи 5 точки.

И още - класирането ще се прави по-късно за детските градини, а не редом, както беше до момента.
Освен това графикът за приема на първолаци няма да се прави в почивни и празнични дни, както и в дните, в които се организират изпити след седми клас и матури.

Посочено е още, че приемът в учебните заведения с разширено проучване на изкуства ще се реализира през Информационната система.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР