Проект на МУ-Плевен за приложение на изкуствен интелект в предраковия

...
Проект на МУ-Плевен за приложение на изкуствен интелект в предраковия
Коментари Харесай

Проект на МУ-Плевен за приложение на изкуствен интелект в предраков скрининг спечели първа награда

Проект на МУ-Плевен за приложение на изкуствен интелект в предраковия скрининг на маточната шийка завоюва първа премия

Проектът Zhiva.AI, спечелил първа премия, е на доктор Георги Пранджев и МУ-Плевен с устременост към пазарната реализация на дисертационния му труд, който е обвързван с приложение на изкуствен интелект в предраковия скрининг на маточната шийка. Темата създава под управлението на проф. Славчо Томов, д.м.н.

Д-р Георги Пранджев е специализант по акушерство и гинекология към УМБАЛ „ Света Марина “ – Плевен и помощник в катедра „ Акушерство и гинекология “ към Медицински университет – Плевен.

Благодарение на взаимната работа с Junior Achievement Bulgaria и нейната spin-off компания The Edge R&BD, доктор Георги Пранджев има опцията да се включа в преакселераторска стратегия на Beyond.

Програмата е ориентирана към младежи на възраст сред 18 и 29 години - бакалаври, магистри и докторанти, които желаят да работят върху основаването и развиването на софтуерни lean стартъпи в разнообразни посоки, едно от които е медицина и опазване на здравето.

Д-р Георги Пранджев споделя за развиването на плана Zhiva.AI: „ Преминах през едногодишната стратегия, състояща се от три етапи на образование, подготовка на софтуерно предложение и периодически надпревари. До финалното показване доближиха 9 от 40 тима, където бяхме оценени от 6-членно жури.



Спечелих първа премия на надпреварата, даваща опция за спонсориране и подкрепяне на развиването на концепцията. Огромна чест е за мен, че премията ми беше връчена персонално от някогашния изпълнителен шеф на Junior Achievement Bulgaria госпожа Милена Стойчева, която е сегашен Министър на нововъведенията и растежа на Република България “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР