Проект Лятна Младежка Академия по предприемачество“ се осъществява във Варна

...
Проект Лятна Младежка Академия по предприемачество“ се осъществява във Варна
Коментари Харесай

Лятна младежка академия по предприемачество се проведе във Варна

 Проект " Лятна Младежка Академия по предприемачество “ се реализира във Варна от Асоциация " Да съхраним дамата " с финансовата поддръжка от Община Варна, Дирекция " Образование и юношески действия ".

Проектът се рееализира в интервала от 1 юни до 15 септември 2019г. В рамките на 3 месеца, Младежката Академия осмисли свободното време на над 40 младежи, девойки и млади бизнесмени /мениджъри от град Варна, посредством една академично – практическа стратегия от лекции, уъркшопове и работа на терен в бизнес офиси и предприятия.

Академията реализира над 130 часа опция на младежи в учебна възраст да осмислят своя всекидневен темп, посредством включването им в разнообразни модули, водени от хоноровани преподаватели и съумели хора в своята област.

Възможност да получат спомагателни умения и познания получиха и младежи стартирали кариерата си, основали личен бизнес, сполучливи в своята област на развиване,  или които се насочват в този момент към бизнес сферата.

В образованието им бяха включени: модули по:бизнес връзки, мотивация за старт в бизнеса,, предприемачество и водачество, присъединяване в уъркшопове и групи за основаване и развиване на сполучливи персони.

Обученията се организираха в оборудваната база на " Междупоколенческия център “ на ул. " Кавала “ 1-А и в Централния офис на Асоциация " Да съхраним  дамата “, бул. " Цар Освободител “ 64.

По време на плана младите варненци демонстрираха жив интерес, предприемачески дух, и жадност да получат нови познания, да образуват лидерски умения за взимане на решения, работа в екип, предпочитание да се включат интензивно в гражданското общество при вземането на значими решения за развиването на града, в който живеят. Те се образоваха и  как да основат сполучлив бизнес.

Участниците демонстрираха жив интерес към сферите на образование и предизвикаха дейна полемика в практическите, теоритичните сесии и проведебите " Дни на отворените порти “ на сполучливия бизнес във Варна.

В рамките на плана те имаха опция да посетят сполучливи компании в град Варна, да се срещнат с съумели младежи, стартирали личен бизнес и се мотивираха да работят и живеят в България. 

В заключителната част на плана, следва състезанието " Млад бизнесмен и управител “ 2019г.

Конкурсът ще бъде гранд – заключителното събитие на " Лятна Младежка Академия по предприемачество “ и ще се организира на 11 септември 2019г. от 18,00ч. в " Юнашки салон “, под патронажа на Кмета на град Варна, господин Иван Портних.

На него ще бъдат наградени изявени млади сполучливи варненци, със личен бизнес бизнесмени и мениджъри.

Основният извод от осъществения план, финансиран от Дирекция " Образование и юношески действия “ на Община Варна е че 40 младежи осмислиха свободното си време, сплотиха се, имаха до себе си опитни ментори и способени обучители, които им предадоха значими уроци за живтота  и сполучливия бизнес.

Лятната младежка академия по предприемачество даде доста нови познания и умения, насочи към младите посланието, че през третото хилядолетие предприемчивите хора движат развиването на обществото, и че на тях принадлежи бъдещето. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР