Продуцентът Харви Уайнстийн се изправя пред съд в ново дело

...
Продуцентът Харви Уайнстийн се изправя пред съд в ново дело
Коментари Харесай

Ново дело за сексуално насилие срещу Харви Уайнстийн

Продуцентът Харви Уайнстийн се изправя пред съд в ново дело за полово принуждение в понеделник, съобщи Агенция Франс Прес. Уайнстийн към този момент беше наказан в Ню Йорк през 2020 година и излежава 23-годишна присъда.

Новият развой ще бъде в Лос Анджелис по обвинявания на пет дами, засягащи интервала сред 2004 година и 2013 година

Пет години след изобличаване на държанието на Уайнстийн като полов принудител и след началото на придвижването #Аз също (#Metoo), 70-годишният продуцент се сблъсква с ново обвиняване за полова експанзия в хотели.

Изслушването ще продължи два месеца. В понеделник ще бъде изборът на правосъдни заседатели. През юли 2021 година, по време на предварителните чувания в Лос Анджелис, Уайстийн пледираше почтен. Продуцентът се появи в съда с инвалидна количка и в кафява затворническа униформа, написа Българска телеграфна агенция.

В случай на признание за отговорен, някогашният холивудски магнат ще акумулира присъди от общо 140 години затвор. Уайнстийн е упрекнат и за полово посягане, осъществено през 1996 година във Англия.

Разследването против Харви Уайнстийн през 2017 година и осъждането му през 2020 година се считат за най-голямата победа на придвижването #Аз също (#Metoo). Повече от 90 дами, измежду които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Розана Аркет упрекнаха Уайнстийн в полова експанзия. Някои от случаите се отнасят до интервала на 70-те години. Адвокатът на някогашния продуцент дефинира обвиняванията като неоснователни.

В Калифорния Уайнстийн ще би трябвало да отговори на обвиняванията на италианска манекенка, която твърди, че е насилена в хотел в Бевърли Хилс през февруари 2013 година, както и на тези на актрисата Лорън Йънг. Тя упреква Уайстийн за принуждение в банята на различен хотел.

Новият развой против Уайнстийн съответствува с премиерата на кино лентата „ She Said “ („ Тя сподели “), който ще бъде показан идната седмица на Нюйоркския кино фестивал. Продукцията споделя за следствието на държанието на всемогъщия в миналото продуцент, направено от двама публицисти на „ Ню Йорк таймс “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР