Продукцията на Инкомс Проджект, БНТ и Доли Медия Студио, с

...
Продукцията на Инкомс Проджект, БНТ и Доли Медия Студио, с
Коментари Харесай

Блаженият с Лорина Камбурова в кината от 3 юни

Продукцията на Инкомс Проджект, Българска национална телевизия и Доли Медия Студио, с поддръжката на ИА " НФЦ ” е по автентичен случай от 1939 година, когато  бъдещият американски президент Джон Ф. Кенеди отсяда в гр. Лом

Игралният филм " Блаженият " на режисьора Станимир Трифонов потегля по кината в цялата страна от 3 юни (петък). Лентата е екранизация на повестта на Емил Андреев " Боби Блажения и Другия американец " и е по автентичен случай, когато през 1939 година в България, в хотел " Солун " в гр. Лом, отсяда бъдещият американски президент Джон Ф. Кенеди. Емил Андреев, който е и съсценарист на кино лентата споделя, че Боби е действително действителен човек, който той среща няколко пъти през живота си. Прототипът на сервитьорката Катя също е действителен персонаж. Истинското ѝ име е Пръвка, а тя през днешния ден е на 92 години и живее в ломското село Мокреш.

Най-новият филм на Станимир Трифонов е живописен взор към предишното през призмата на една надълбоко персонална история, а режисьорът го дефинира като " психическа любовна драма ". " Блаженният " e иcтopия за 9-гoдишния Бoби, който има дарбата да вижда в бъдещето - първата му огромна обич, забавната му среща с бъдещия президент Джон Кенеди и революционното му изобретение – лекарство за най-страшната по това време болест – туберколозата.

Снимките на продукцията започват през есента на 2019 година и протичат напълно в Русе поради неповторимата атмосфера с достоверна архитектура от първата половина на ХХ век, а с помощта на майсторството на оператора Кирил Проданов, филмът ни придвижва в няколко столетия. Филмът е дело на Инкомс проджект – Пламен Йорданов, а Българската национална телевизия е копродуцент.

 

Сценаристи са Емил Андреев и Боряна Милушева-Дукова, оператор е Кирил Проданов, а музиката е на Георги Стрезов. Двете основни функции са поверени на дебютантите на огромен екран Александър Тонев и починалата Лорина Камбурова. В функциите феновете ще видят още Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Михаил Петров, Любен Чаталов, Николай Урумов, Свежен Младенов.

Разпространител на кино лентата " Блаженият ": А Плюс Филмс
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР