ПродуктиЗа тестото: 1 кубче прясна мая или 2 пак. суха,

...
ПродуктиЗа тестото: 1 кубче прясна мая или 2 пак. суха,
Коментари Харесай

Пълнен хляб с шунка и сирене

Продукти

За тестото: 1 кубче прясна квас или 2 отново. суха, 1 с.л. захар, 600 г брашно, 1 с.л. сол, 4 с.л. олио, 80 г овесени ядки

За плънката: 200 г настъргано жълто сирене – може кашкавал, 350 г варена шунка, 1 яйце, 3 с.л. пшеничен грис, 3 с.л. крем фреш (може да се размени с крем сирене, заквасена сметана или изцедено кисело мляко), сол и черен пипер, 2 с.л. наситнен магданоз.

 

Приготвяне

Маята се разтваря със захар в 300 мл хладка вода. Смесват се брашното и солта. Добавя се маята и се замесва безпрепятствено тесто с куките на миксера или на ръка. Оставя се да втаса към 1 час на топло място до момента в който си удвои размера.

Шунката се нарязва на дребни кубчета и се смесва с жълтото сирене. Добавят се яйцето, грисът, крем фрешът, магданозът, сол и черен пипер и се разбърква.

Тестото се разточва или разтегля на набрашнена повърхнина на правоъгълник към 50x40 cm.

Разстила се плънката в средата на правоъгълник към 20x25 cm. Сгъват се страните по този начин, че да се срещнат в средата на оформилия се самун. Оставя се да втаса още 15 мин.

Намазва се от горната страна с малко вода и се поръсва с овесените ядки да полепнат. Слага се в тава с хартия за печене.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса до златисто кафяво 45-55 мин. Оставя се изцяло да изстине.

Може да се нареже на късчета, които да се забодат с дървени пръчици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР