Продукти от 17 основни вида храни да се предлагат с

...
Продукти от 17 основни вида храни да се предлагат с
Коментари Харесай

Таван от 10% надценка за 17 основни храни в нов проектозакон

Продукти от 17 съществени типа храни да се оферират с оптималната надценка от 10%. Това планува проектозакон за надценките на питателните артикули, който беше оповестен през днешния ден за авансово публично разискване на интернет страницата на Министерството на стопанската система и индустрията(МИИ).

Документът планува със заповед на министъра на стопанската система и промишлеността, в съгласие с министъра на земеделието, да бъде одобрен лист с храни, към които от търговците ще се ползва ограничаването за оптималната надценка. Изготвения все още образцов лист включва: 
оризбрашно вид 500хляб „ Бял “хляб „ Добруджа “свинско месо – охладенопилешко месокайма 60/40 свинско/телешко охладенапрясно мляко краве 2-3.8%кисело мляко краве 2-3.8%краве сирене бяло саламуренокашкавал от краве млякояйца размер Ммлечно маслослънчогледово масло (олио)захарзрял бобхрани за кърмачета
Законът ще се ползва за период от 6 месеца и единствено за търговци, с годишен оборот за миналата календарна година от над 30 млн. лева, които оферират за продажба на дребно храни. Те ще са задължени да дефинират най-малко по един артикул от всеки тип храни, приложени в листата към закона. Търговците ще са задължени да образуват последна цена на определените от тях артикули с оптималната надценка от 10% от цената на доставчика.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР