Продай ми соларна централа: Ниските цени на тока дърпат пазара

...
Продай ми соларна централа: Ниските цени на тока дърпат пазара
Коментари Харесай

Вечерни новини: Соларните централи и бъдещето им у нас; Държавата няма да изкупува дълга на „Топлофикация София“

Продай ми слънчева централа: Ниските цени на тока дърпат пазара надолу
Свикнали сме да виждаме стотици разгласи за продажба на недвижими парцели – както в профилирани уеб сайтове, по този начин и в обществените мрежи. Бумът на вложенията в слънчеви планове в България предстоящо докара и до огромно развиване на пазара за покупко-продажбата им. Някои организации за недвижими парцели от дълго време оферират такива обекти, само че с изключение на тях на пазара към този момент стъпват и платформи, предопределени съответно за слънчеви парцели, терени и имоти. Оказва се, покупката на слънчева централа може да бъде даже по-лесна от тази на апартамент.
Държавата няма да изкупува отговорности за 1.6 милиарда лева на „ Топлофикация София “
По предложение на министъра на енергетиката Владимир Малинов Министерският съвет анулира през днешния ден разпореждане и решения на предходния кабинет, с които вземания на „ Булгаргаз “ ЕАД и Български енергиен холдинг ЕАД от „ Топлофикация София “ ЕАД в размер до 1.6 милиарда лева са добити от страната посредством министъра на енергетиката. С анулираните документи бяха утвърдени промени по бюджета на Министерството на енергетиката за спомагателни заплащания и на министъра на енергетиката беше предоставено да организира договаряния и да придобие от името на страната въпросните вземания.
Предизборно депутатите дадоха 100 лева добавка за някои пенсионери
Депутатите дефинитивно одобриха великденски добавки от 100 лева Те ще бъдат ориентирани към близо 534 хиляди пенсионери с приход под линията на беднотия, която за 2024 година е 526 лева Първоначалното предложение на ГЕРБ и Движение за права и свободи бе за 75 лева, само че те в последна сметка се съгласиха с Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ да бъдат увеличени на 100 лева
Ремонтът на третокласния път сред с. Старо Оряхово и Бургас нарастна до 140 млн. лева
Близо 140 млн. лева без Данък добавена стойност ще коства главният ремонт на 65-километрова права от третокласен път сред село Старо Оряхово и обходния път на Бургас. Тя минава през Дюлинския проход, свързва областите Варна и Бургас и е различно за преминаващите през проходите „ Приморски " и „ Айтоски " сред двете области.
АПИ удължи периода за кандидатстване по тол помощта за превозвачите
Агенция „ Пътна инфраструктура “ удължава срокът за подаване на заявки за разпределяне на средства по скритом гласуваната помощ за сектора от кабинета „ Денков “ в размер на 50 млн. лева Фирмите могат да подават документи до 26 април, а не до 15-ти, какъвто бе в началото заложеният период.
Гърция придобива 500 MW слънчеви мощности в България
Гръцката държавна електрическа компания ДЕИ придобива 500 MW фотоволтаични мощности в България. Сделката е част от по-голяма такава, при която ДЕИ придобива правата върху 90 съоръжения с мощ до 2 GW в България, Италия, Хърватия и Румъния.
Експресна автобусна линия ще свърже Централна гара с Летище София
Експресна автобусна линия, която ще обезпечава връзка сред Централна гара и Летище София, потегля тестово от през днешния ден в столицата, оповестява Дневник. Тя ще бъде обслужвана от двуетажни рейсове, а времето за пътешестване в посока ще е към 25 мин.
Westinghouse избра още 17 подизпълнители за 7-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй “
Американската Westinghouse направи още една стъпка към реализирането на дългогодишния план за 7-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Компанията подписа меморандуми със 17 българския сдружения, които да се включат като подизпълнители в бъдещата реализация на плана.
Главчев смени зам.- министри в правораздаването и Министерство на вътрешните работи
Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев са назначени трима нови заместник-министри. В Министерството на вътрешните работи поста поемат Стоян Темелакиев и Тони Тодоров.
Служебният районен министър уволни началника на ДНСК
След като преди 2 дни служебният районен министър Виолета Коритарова уволни шефа на Агенция „ Пътна инфраструктура “, в този момент същата орис последва и началника на Дирекция народен строителен надзор (ДНСК). На мястото на арх. Деляна Панайотова застава инж. Лиляна Петрова, която бе шеф на ДНСК в минал интервал.
Национален статистически институт продължава да регистрира спад при сградното строителство
Сградното строителство в България записа втори следващ месец на спад от началото на 2024 година В същото време гражданското и инженерното строителство порастват устойчиво и по този начин тласкат нагоре общата строителна продукция. Това са изводите от статистиката на Националния статистически институт (НСИ) за показателите на строителната продукция през февруари 2024 година
Хотелската верига на Робърт де Ниро стъпва в България
Американският хотелски бранд Nobu Hospitality стъпва в България. Неговите нови обекти ще бъдат позиционирани в София и Варна – Nobu Hotel and Restaurant Sofia и Nobu Hotel and Restaurant Varna, се споделя в прессъобщение на компанията.
Съветът на Европейски Съюз одобри Евро 7 за по-малко нездравословни излъчвания от транспортни средства
Съветът на Европейския съюз одобри регламента Евро 7, който дефинира разпоредбите на граничните стойности на излъчвания от пътни транспортни средства. Това е последната стъпка в процедурата за взимане на решение, се показва в прессъобщение на институцията.
Инфлацията в Германия се забави до 3-годишно дъно
Инфлацията в Германия се забавя през март до 3-годишно дъно с помощта на поевтиняване на храните и енергоносителите. Това сочат окончателните данни на Федералната статистическа работа от петък, представени от Reuters.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР