Продавани като детски играчки и някои подобни на бонбони, водните

...
Продавани като детски играчки и някои подобни на бонбони, водните
Коментари Харесай

Призив за национална забрана на водните мъниста, докато родителите разказват за посещенията в спешното отделение

Продавани като детски играчки и някои сходни на бонбони, водните мъниста са цветни, абсорбиращи вода топки. И въпреки всичко продуктите могат да бъдат рискови за дребни деца и даже евентуално смъртоносни при усвояване, защото могат да набъбнат неведнъж по мярка, откакто попаднат в тялото на детето, предизвестяват бранители и федерална организация.

Ето за какво родителите и ръководителят на Комисията за сигурност на потребителските артикули поддържат проекта на конгресмена да предложи законодателство, забраняващо водните мъниста, предлагани на пазара за деца.

Често купувани за по-големи братя и сестри, разширени водни мъниста са открити в стомасите, червата, ушите, носовете и даже белите дробове на бебета и дребни деца, се споделя в неотдавнашен доклад на Consumer Reports. CPSC пресмята, че от 2017 година насам е имало 4500 визити в болничните отделения за незабавна помощ заради водни мъниста.

предупреждения за водни мъниста и изтеглени множество артикули.

„ Walmart, Amazon и Target, всички продават тези неща в разнообразни форми ", сподели Палоун в понеделник пред медицинския център на университета Джърси Шор в Нептун, Ню Джърси. „ Направихме скорошно търсене в Amazon и получихме 3000 резултата, тъй че е доста публикувано. “

„ Никакви предизвестия няма да са задоволителни, те би трябвало да бъдат неразрешени “, добави той.

Множество комплекти детски играчки и свързани артикули с водни мъниста бяха налични за продажба и в трите уеб страницата на търговеца, както и в тези на други продавачи на играчки, откри CBS MoneyWatch.

„ Децата, като всички знаете, обичат да поставят неща в устата си и щом стигне до стомаха, може да аргументи задръстване и това е, в случай че имат шанс – щом стигне до тънките вътрешности, това е сериозна интервенция, " доктор Харприйт Пал, ръководител на педиатрията в Hackensack Meridian Health K. Hovnanian Children's Hospital, сподели на конференцията.

Водните мъниста също са проблематични, тъй като защото не са железни, те са по-трудни за разкриване на рентгенови лъчи, Pall маркирано.

Смъртта на бебето

Друг родител, който приказва на събитието, разказа гибелта на бебето си на 7 юли.

„ Влязох в невъобразимото “, Тейлър Бетард сподели, описвайки по какъв начин една заран влиза в стаята на 10-месечната си щерка. „ Бебето ми не дишаше, нямаше пулс, децата ми гледаха по какъв начин викам от смут и започнах CPR “, сподели Бетхард. „ Нашата сладка Естер Джо я няма единствено поради една играчка. “

Трета майка разказа напрежението да знае, че играчките, които нараняват децата им, остават на пазара.

„ Представете си безпокойството да влезете в магазина и да видите тези типове артикули, вода мъниста, които знаете, че са смъртоносни, които стоят на рафта и са ориентирани непосредствено към фамилии и деца “, Фоличия Мичъл от Беруик, Мейн, чиято щерка Кенеди беше съществено ранена от водни мъниста през ноември 2022 година

Регулаторни стъпки, които могат да бъдат взети от CPSC, с цел да се предотврати попадането на водни мъниста на рафтовете на магазините, може да отнеме години и въпреки всичко да се изправи пред правосъдни провокации, сподели ръководителят на CPSC Алекс Хьон-Сарич на срещата. „ Законодателството е доста по-директен метод. То вкарва отбрана доста по-бързо и несъмнено “, сподели той.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР