Продаването на катализатори ще става само с документ за произход,

...
Продаването на катализатори ще става само с документ за произход,
Коментари Харесай

Срещу кражбите: Продаването на стар катализатор – само с документ за произход

Продаването на катализатори ще става единствено с документ за генезис, реши Министерският съвет, който промени наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства.

Мярката има за цел да ограничи умишленото унищожаване и кражбите на катализатори, излъчени като боклук поради съдържащите се в тях скъпи метали, оповестява bTV.

Предаването и приемането на отработен катализатор, обособен от МПС, ще става единствено с декларация за генезис, попълнена от притежателите.

Кабинетът сложи и краен период за използването на олово в системи с високо напрежение над 75 V, които се употребяват за задвижване в транспортни средства от категории M1 и N1. Това значи, че в електрически автомобили от тези категории, чийто вид е утвърден след 1 януари 2019 година, не може да се употребяват оловни акумулаторни акумулатори за задвижването им.

Оловото, живакът, кадмият и шествалентният хром са неразрешени в материалите, като се прави изключение единствено за случаи, когато тези метали не може да бъдат сменени.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР