Продаваната компания Generali Leben е оценена на до 1 милиард

...
Продаваната компания Generali Leben е оценена на до 1 милиард
Коментари Харесай

Generali продава животозастрахователя си в Германия

Продаваната компания Generali Leben е оценена на до 1 милиард евро

Съветът на шефовете на Assicurazioni Generali и Надзорният съвет на Generali Deutschland подписаха съглашение за продажбата на 89,9% от Generali Leben на Viridium Gruppе, водещ експерт по ръководство на животозастрахователните портфейли в Германия. Viridium е благосъстоятелност на интернационалната акционерна компания Cinven, основана в Лондон, и на световната немска презастрахователна компания Hannover Re. Групата понастоящем ръководи портфейл от близо 1 милион застрахователни контракта и активи от почти 16 милиарда евро
Общата оценка за 100% от Generali Leben е до 1 милиард евро, от които 125 милиона евро са доходи при положение на промени в разпоредбите, регламентиращи разпределението на запасите в лихвения риск. Viridium ще възвърне 882 милиона евро хибридни заеми на Generali. Италианците ще запазят дребен дял в Generali Lеben.
След договорката Generali Deutschland ще остане водач при животозастраховките, свързани с капиталови фондове и хибридните артикули, и ще резервира позицията си на втори по величина немски осигурител посредством останалите бизнес звена на групата.
Договорните отговорности към клиентите ще останат непроменени. Корпоративният бизнес ще бъде в допълнение подкрепят от профилирания център на Generali във Франкфурт.
Според изпълнителния шеф на Generali Group – Филип Доне, " днешното решение съставлява основна стъпка в процеса на подсилване на Generali ". Доне уточни, че договорката ще разреши на Generali да влага в нови новаторски решения за немските клиенти, гарантирайки по-висока възвращаемост на акционерите на групата.
Германия е главен пазар за Generali, се споделя още в известието.
Сделката предстои на позволение от способените немски антитръстови органи.
Morgan Stanley & Co. International plc е финансовият консултант при продажбата.
Още по тематиката 26 Юни 2018 | Generali налива още 120 млн. евро в Индия 13 Юни 2018 | Generali купи Аdriatic Slovenica и затвърди наличието си в ЦИЕ 07 Юни 2018 | И Generali разгласи партньорство в банковото обезпечаване с UniCredit 23 Май 2018 | Generali с проект за вътрешен растеж и разширение на разрастващите се пазари
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР