Продавачите залагат, че Централен Лондон може да се противопостави на

...
Продавачите залагат, че Централен Лондон може да се противопостави на
Коментари Харесай

Централен Лондон се бори срещу най-лошия жилищен пазар от 8 години

Продавачите залагат, че Централен Лондон може да се опълчи на най-лошия жилищен пазар през октомври през последните 8 години.

Забелязват се явни признаци на отскок в някои от най-скъпите квартали набританската столица, като цените на домовете във Вътрешен Лондон се повишават с 2.4% от септември до приблизително 625 064 паунда (824 000 долара).

 Лондон още веднъж е градът с най-скъпите наеми в Европа
Тази столица още веднъж е градът с най-скъпите наеми в Европа

Имотите там костват 4 пъти повече в сравнение с в други градове на Острова

Във Англия като цяло цените се покачват с 1% - най-слабия напредък за месец от 2010 година насам, съгласно уеб страницата за парцели Rightmove, представен от Bloomberg.

Поскъпването частично отразява сезонното повдигане на пазара след лятото, макар че към момента има мотиви за терзание. Според отчет на Кралския институт на сертифицираните геодезисти налице е слаб пазар и забележителна нерешителност измежду евентуалните купувачи.

 Имотният пазар на Острова се забавя все по-отчетливо
Имотният пазар на Острова се забавя все по-отчетливо

В по-широк подтекст търсенето на жилища отслабва, откакто взривът, траял 3 десетилетия, тласна цените до недостъпни за множеството хора равнища.

Данъчните промени, засягащи наемодателите, както и икономическата неустановеност, обвързвана с бъдещите връзки на страната с Европейския съюз, също се отразиха, изключително в Лондон.

 Първи годишен спад на цената на жилищата на Острова от 6 години насам
Първи годишен спад на цената на жилищата на Острова от 6 години насам

Пазарът се готви за още напън

" Тази година ситуацията е по-унило ", регистрира Майлс Шипсайд, шеф на Rightmove.

Цените на жилищата на Острова се покачват с 0.9% на годишна база, достигайки приблизително 307 245 паунда. Тези в Лондон спадат с 1.1%, съгласно Rightmove.

Месечният показател на компанията, който не е сезонно поправен, съдържа продажните цени на повече от 110 000 домове, представляващи към 90% от пазара във Англия. Имотите са оповестени за обмен сред 9 септември и 6 октомври.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР