Проданов обясни, че тече пълен преглед на концесиите за плажовете

...
Проданов обясни, че тече пълен преглед на концесиите за плажовете
Коментари Харесай

Министърът на туризма Христо Проданов: Не чух Калина Константинова един път да излезе някъде и да се оплаче

Проданов изясни, че тече цялостен обзор на концесиите за плажовете у нас.

Не бива да вършим генерални изводи и да осъждаме вицепремиера Калина Константинова. Все отново чест ѝ прави, че постави старания и се оправи извънредно добре с тази бежанска рецесия. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов по Бтв.

„ Спомняте си по време на сирийската рецесия, че бежанците, които влизаха от Сирия в България бяха 6000 през целия интервал и тогава Бойко Борисов от заран до вечер от тв приемниците ни се оплакваше какъв брой е тежка обстановката. За съпоставяне, през последните три месеца минаха 300 000 украинци под една или друга форма през територията на България и не чух Калина Константинова веднъж да излезе някъде и да се оплаче какъв брой е тежко. Да, най-вероятно е станало по този начин, че си е изпуснала нервите, за което тя се извини. Не считам, че би трябвало да я виним, тя свърши много работа “, добави той.

Проданов съобщи, че 22 000 украински бежанци са настанени по новата стратегия в държавни бази на по-ниска цена (б.р. заплащат се по 15 лева дневно за бежанец).

Идеята е в идващите три месеца да има цялостна интеграция на тези хора, с цел да стартират към този момент да работят и да живеят като всички останали български жители, тъй като това е спасението. Няма по-добър метод да се интегрираш в едно общество, в случай че техните и нашите деца учат в един клас и ние работим с тях дружно. Това е пътят, съобщи министърът на туризма.

Той добави, че сега по данни на работодателските организации у нас има над 200 000 свободни места и за тях няма искащи българи.

„ В същото време украинските жители, които сега са в България има доста експерти, има опция тези хора да бъдат интегрирани пълноценно и да стартират да работят. Съответно да освободят в границите на месец-два държавните бази, в които са настанени, с цел да може и служащите и чиновниците да отидат на отмора “, сподели още Проданов.

Трудностите пред туристическия сезон

Според Проданов войната в Украйна е оказала отрицателно влияние върху туристическия сезон в България по две посоки.

По обясними аргументи не можем да чакаме съветски и украински туристи в България, те нормално са към 1/10 от входящите туристи у нас. Другият отрицателен резултат е може би с помощта на подправени вести, че тук е неспокойно и че имаме проблем на Черно море, неприятните географски знания на нашите европейски другари и сътрудници, които си мислят, че България граничи с Украйна и че обстановката е неспокойна. Положили сме всички старания да убедим задграничните ни сътрудници, че сме сигурна и спокойна дестинация, и непознатите, и българските жители ще изкарат приятна, сигурна и спокойна отмора, добави министърът на туризма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР