Продължителното използване на устройството крие сериозни рисковеКитайско момиче си причини

...
Продължителното използване на устройството крие сериозни рисковеКитайско момиче си причини
Коментари Харесай

Смартфон блокира пръстите на момиче

Продължителното потребление на устройството крие съществени опасности

Китайско момиче си аргументи теносиновит от неразумна приложимост на смарт телефон

Прекомерната приложимост на смарт телефон може да аргументи съществени увреждания и доказателството за това е неотдавнашен случай с потърпевшо момиче от Китай, което е диагностицирано с теносиновит.

Пръстите на ръката на момичего се вцепеняват след продължителна приложимост на смарт телефон, излиза наяве от видео, публикувано във Фейсбук. Пострадалото момиче било на отмора, като съвсем от самото начало не вдигнало взор от екрана на смарт телефона.

Скоро по-късно обаче пръстите на дясната ръка на момичето отказали да се движат и то потърсило помощ в болничното заведение. В продължение на няколко дни младата китайка на практика не изпускала смарт телефона от ръцете си, вследствие на което пръстите й „ замръзнали ” в една позиция и към този момент не могли да реагират на команди, споделя ndtv.com.

Тя признава, че съвсем през цялата си отмора е била съсредоточена върху смарт телефона. Няколко дни по-късно усеща болежка в дланите, а пръстите й „ блокират ” в позицията, в която държи смарт телефона.

Лекарите диагностицират момичето с теносиновит – инфектиране на синовиалната обвивка, ситуирана към сухожилието, което се предизвиква от повтарящо се придвижване.

За благополучие, лекарите съумели да оказват помощ на момичето, само че историята може да служи като ясно доказателство за вредата, която носи непрекъснатото потребление на смарт телефоните.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР