Продължителната война в Йемен има пагубно въздействие върху психичното здраве

...
Продължителната война в Йемен има пагубно въздействие върху психичното здраве
Коментари Харесай

НПО: Войната в Йемен има катастрофално влияние върху психическото здраве на децата

Продължителната война в Йемен има пагубно влияние върху психологичното здраве на децата, като повече от половината споделят, че се усещат тъжни и депресирани, предизвестиха от организацията " Спасете децата ", представени от Агенция Франс Прес.

Правителството, подкрепено от военна коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, се бори с въоръжените от Иран шиитски бунтовници хуси повече от пет години в спор, който потопи страната най-тежката филантропична рецесия в света, съгласно Организация на обединените нации.

Повече от половината интервюирани деца споделиха, че се борят с горест и меланхолия, като едно на 10 споделят, че се усещат по този начин непрекъснато, се споделя в отчет на благотворителната група. Около едно на пет деца споделиха, че постоянно се опасяват и постоянно скърбят.

Групата съобщи, че изследването е най-голямото по рода си измежду деца и родители след експлоадирането на войната.

" Спасете децата " са интервюирали 629 деца на възраст сред 13 и 17 години и 627 родители и други възпитатели в три йеменски района.

Проучването идва в миг, когато Йемен, който от дълго време е най-обеднялата страна на Арабския полуостров, е изправен и пред настъпващата опасност от новия ковид.

Въпреки че досега не е записал нито един случай на COVID-19, опцията за пораждане на зараза заплашва така и така слабата система на опазване на здравето.

Конфликтът е принудил два милиона деца да бягат от домовете им и да отпаднат от учебно заведение.

Повече от 7 522 младежи са били убити или осакатени през последните пет години, се споделя в отчета, като се прибавя, че към 2,1 милиона деца под пет години са остро недохранени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР