Продължилите няколко месеца преговори между концесионера на летище София СОФ

...
Продължилите няколко месеца преговори между концесионера на летище София СОФ
Коментари Харесай

Разбраха се: Вдигат заплатите на летището, няма да стачкуват

Продължилите няколко месеца договаряния сред концесионера на летище София " СОФ Кънект " и синдикатите са завършили сполучливо, като новият групов трудов контракт влиза в действие със задна дата от 1 април и ще е годен за идващите 2 години.

Уточнява се, че главните работни заплати на чиновниците на летището ще се усилят с 14,5% от началото на месеца, а общият пакет хонорари и обществени придобивки нараства с 20%.

От " СОФ Кънект " допълват, че чиновниците на летището получават спомагателни обществени придобивки като медицински застраховки, по-високо от плануваното по закон хонорари за клас прослужено време, ваучери за храна и дарове, безвъзмездни карти за градски превоз, спомагателни отпуски.

Концесионерът на софийското летище акцентира, че разчита на синдикатите за поддръжка в организационната смяна, която следва.

По-рано икономическият консултант в КТ " Подкрепа " Ваня Григорова заплаши, че чиновниците на летище София са в протестна подготвеност поради недоразумение към груповия контракт. В обявата си във " фейсбук " синдикалистът твърдеше, че работодателят освен отказвал да извърши настояванията на служащите, само че и желал да ореже отпуските и компенсациите при пенсиониране. По думите ѝ служащите са желали 20% нарастване на главните си заплати. Настоявало се е още компенсацията при пенсиониране да е 10 или 15 заплати според от трудовия стаж на служителя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР