Продължението на Dune от Дени Вилньов е един от най-очакваните

...
Продължението на Dune от Дени Вилньов е един от най-очакваните
Коментари Харесай

Dune 2 може да се забави с една година заради стачката в Холивуд

Продължението на " Dune " от Дени Вилньов е един от най-очакваните филми на 2023 година - само че премиерата му се оказва застрашена поради стачката на актьорите в Холивуд.

Warner Bros. към този момент обмислят да пренасрочат кино лентата, в който вземат участие звезди като Тимъти Шаламе, Зендея, Остин Бътлър, Флорънс Пю и Джош Бролин. В първия му филмов откъс беше посочена дата за излизане в кината - 3 ноември 2023 година

Според Variety обаче премиерата може да се отсрочи за неустановен интервал през идната година поради неяснотата към продължаващата стачка.

Синдикалните ограничавания, които влязоха в действие след митинга на актьорската колегия, не разрешават на гениите в основните функции да вземат участие в рекламната акция на нови филми от студиата, с които са в спор.

Фактът, че Warner Bros. са склонни да смъкват премиерата през ноември, значи, че компанията прави оценка високо риска от удължение на стачката най-малко до късната есен на 2023.

Според Variety, под въпрос е и стартирането на други два евентуални блокбъстъра - " The Color Purple ", продуциран от Опра Уинфри, и продължението на " Aquaman ", които към този момент са планувани за интервала към Коледа 2023.

Успехът на филмите ще е подвластен както от рекламната акция, по този начин и от опцията да се класират за номинации в огромните награди като " Златните глобуси " и " Оскарите ". Филмовата академия приема номинации за игрални филми, които са излезли по кината в границите на календарната година, до 31 декември.

В края на годината са планувани и други филми с огромен бюджет като " The Marvels " (10 ноември), новият " The Hunger Games " (17 ноември), " Наполеон " на Ридли Скот (22 ноември) и т.н.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР