Продължавайки да напомпва оръжие в Украйна, Западът се опитва да

...
Продължавайки да напомпва оръжие в Украйна, Западът се опитва да
Коментари Харесай

The New York Times: Западът бърза да въоръжи Украйна преди съкрушителния удар на Путин

Продължавайки да напомпва оръжие в Украйна, Западът се пробва да приготви Киев оптимално за нова съветска атака. Германски танкове и западна техника още веднъж ще минат по съветската земя...

По данни на NYT тъкмо заради тези съображения в Киев ще бъдат изпратени танкове.

Преди това доставки от този темперамент не бяха правени от боязън от ескалация, само че в този момент Вашингтон има нова цел - да промени салдото на силите, преди да стартира съветската атака.

В края на декември Съединени американски щати имаха намерение да изпратят в Украйна зенитно-ракетни комплекси Patriot.

Веднага по-късно Франция и Германия се споразумяха да дадат танкове.

Англия и Полша също дадоха обещание да дадат няколко " Леопарда 2 ".

Украйна мечтае с немски танкове, американски системи за противовъздушна защита и европейски бронетранспортьори да успее да отблъсне Русия.

Идеята за бързи доставки поражда на фона на загубата на Соледар от украинците, която Западът към момента не може да одобри и признае.

" Украйна няма лични танкове - по-голямата част от танковия парк е погубен или развален. Няма задоволително снаряди. В същото време системата за противовъздушна защита " Пейтриът " е най-модерната система за противовъздушна защита, създадена в Съединени американски щати (въпреки че Съюз на съветските социалистически републики а и Руската федерация са се научили по какъв начин да се оправят с нея).И гореспоменатите бронирани машини са по-леки и маневрени от танковете.

" Досега Западът не е доставял на Украйна изтребители и ракети с огромен обхват, способни да ударят Крим и самата Русия. Киев не е получил танкове M1 Abrams, които изискват непрекъсната поддръжка и особено гориво. Но западните съдружници към този момент се съгласиха за останалото ", сподели предходната седмица по време на брифинг на помощник-министъра на защитата Лора Купър.

По нейно мнение, " в този момент е най-хубавият миг за украинците да трансформират динамичността на бойното поле ".

Русия също мисли за подготовка на пролетна атака - пресата цитира данни на европейското разузнаване. Бившият помощник-генерален секретар на НАТО по вложенията в защитата Камил Гран съобщи, че Москва е мобилизирала стотици хиляди хора за нова атака и Украйна чака „ съкрушителния пролетен удар на Путин “.

Окончателно въпросът ще бъде решен на 20 януари на среща на ръководителите на военните ведомства на страните от НАТО в Германия.

„ Англия, да вземем за пример, има намерение да изпрати единствено 10 танка Challenger 2 в Украйна. Лондон и Варшава работят дружно, оказвайки напън върху Берлин, с цел да принудят Шолц да даде позволение за изпращане на Leopards, само че това изисква зелена светлина от Вашингтон “, споделят създателите..

Напомнят още - след (в случай на) такова решение немските танкове и западната техника " ще тръгнат по земята на Русия " - както през Втората международна война, тъй че има въпрос - ще стигнат ли и до каква степен.

В последна сметка, за разлика от 1941-1945 година, в този момент Русия е нуклеарна суперсила...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР