Продължават тежките боеве за Северодонецк и Лисичанск в украинската Луганска

...
Продължават тежките боеве за Северодонецк и Лисичанск в украинската Луганска
Коментари Харесай

Битката за Северодонецк се води с пълна сила

Продължават тежките боеве за Северодонецк и Лисичанск в украинската Луганска област, съобщи БНР. Украинският президент Володимир Зеленски прикани за по-бързо доставяне с повече оръжия=

Руският министър на защитата Сергей Шойгу се похвали, че са " освободени " 97 % от територията на непризнатата Луганска национална република.

Битката за Северодонецк се води с цялостна мощ, сподели губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай. В Телеграм той оповестява за ранени хора в Лисичанск, откакто съветски удари са засегнали пазар и учебно заведение.

Според украинския президент Володимир Зеленски двата основни града са обезлюдени.

" Ситуацията на изток е комплицирана, включително в Северодонецк. Но ние удържаме града. Руските сили ни превъзхождат по брой, само че все пак мисля, че можем да спечелим тази борба ", съобщи Зеленски.

Той е безапелационен, че Украйна няма да се помири с патова обстановка на бойното поле с Русия, а има за цел да си върне контрола върху цялата си територия, окупирана от Москва.

В същото време в Москва съветският министър на защитата Сергей Шойгу се похвали, че е обновен пътният трафик по суша до Крим.

" Благодарение на взаимните старания на Министерството на защитата на Руската федерация и съветските железници беше изцяло обновен железопътният трафик сред Русия, Донбас, Украйна и Крим. Започна доставката на товари до Мариупол, Бердянск и Херсон ", заяви Шойгу.

Общата дължина на отворената железопътна права е 1200 км.

фотография: Туитър
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР