Продължават тежките боеве в източната и южната част на Украйна,

...
Продължават тежките боеве в източната и южната част на Украйна,
Коментари Харесай

Тежки боеве в Южна Украйна тази нощ

Продължават тежките боеве в източната и южната част на Украйна, предава БНР. Руските сили са атакували тази нощ Украйна с ирански безпилотни самолети-камикадзе, оповестяват украински медии. Според командването на Военновъздушни сили обект на нападението са били южните региони на страната. Две трети от дроновете са били унищожени.

В резултат на съветска офанзива против град Никопол са били ранени четирима души, заяви ръководителят на Днепропетровската регионална администрация Валентин Резниченко. Градът е бил подложен на обстрел с тежка артилерия.

От съветските снаряди са потърпевши 11 многоетажни и частни къщи, детска градина, административна постройка, газопровод и електропроводи.

Южна Украйна е наранена най-тежко от съветските бомбардировки тази седмица, оповестяват още управляващите в страната. В регионите на Одеса и Херсон електрическата мрежа е " на процедура унищожена " след ударите на 5 декември и служащи към момента се пробват да възстановят електроподаването. Трудно протича възобновяване и в Харковска и Донецка област.

Украинското държавно управление одобри решения за подготовка на потърпевшите райони на страната за зимата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР