Продължават сраженията в Северодонецк, въпреки че руските военни се опитаха

...
Продължават сраженията в Северодонецк, въпреки че руските военни се опитаха
Коментари Харесай

Боевете за Северодонецк продължават

Продължават сраженията в Северодонецк, макар че съветските военни се пробваха да завладяват града до неделя, когато се отбелязва Денят на града. Украинските управляващи не удостоверяват информацията, публикувана през вчерашния ден от съветските сили, че градът към този момент е под техен надзор.

Ръководителят на Луганската военна администрация Серхий Гайдай опровергава чеченския водач Рамзан Кадиров, който с видео в обществените мрежи декларира, че неговите бойци са въвели цялостен надзор над Северодонецк.

Вчера вечерта: " Всичко! Северодонецк е под наш цялостен надзор. Фашистите са победени. Всичките им позиции са унищожени. Градът е освободен. Жителите могат да дишат умерено. Отсега нататък нищо не ги заплашва. "

Гайдай декларира тази заран, че боевете в града не престават. По негова информация съветската група към момента се укрива в хотел " Мир " в покрайнините на града, само че е постоянно обстрелвана от украинските сили.
 Ще стане ли Северодонецк втори Мариупол?
Ще стане ли Северодонецк втори Мариупол?

Луганска област остана без доставяне с газ, вода и осветяване

Продължават и ударите по Лисичанск, където е съборена многоетажна жилищна постройка тази нощ. Един човек е умрял на място, а четирима локални поданици са настанени в болница с разнообразни по тежест пострадвания. При въздушен удар е разрушено кино " Дружба ", развалени са 22 къщи, убити са двама души, а четирима са ранени.

В Донецк боевете не престават по цялата фронтова линия. " В посока Донецк съветските войски организират нахлуване, като употребяват ракети, артилерия и съоръжение за електронна война ", гласи сводката на украинския армейски щаб от тази заран.

Русия ускорява своята формация, употребила е ударни самолети край Диброва и се пробва да се закрепи в региона на Лиман.
 Украинските сили може да се отдръпват от Северодонецк и Лисичанск
Украинските сили може да се отдръпват от Северодонецк и Лисичанск

Има опасения да не бъдат обградени

В посока Северск съветските въоръжени сили обстрелват с минохвъргачки отбранителни позиции в Сумска област.

В Харковското направление съветската войска концентрира напъните си върху задържането на позициите си. Извършен е обстрелът по гражданската инфраструктура в регионите на Черкаски Тишки, Руски Тишки, Петровка и Тернова.

Тази заран съветските военни още веднъж обстрелват град Николаев, като удари са нанесени по жилищни региони, настояват локалните управляващи. До момента е известно, че са ранени минимум шестима цивилни.

В Херсонска област сериозна е обстановката в Чернобайвка.

Заплахата от ракетни и въздушни удари по украински инфраструктурни обекти от територията на Беларус, където се организират учения, остава. През нощта в Киевска област на няколко пъти бе обявявана паника за въздушна заплаха.

За да компенсира загубите си, Русия укрепва групировката с изведени от употреба остарели оръжия и военно съоръжение, по-специално танкове Т-62 и бронетранспортьори БМП-1.
 ISW: Русия безгрижно пилее бойна мощност за завладяването на Северодонецк
ISW: Русия безгрижно пилее бойна мощност за завладяването на Северодонецк

Кремъл ще се хвали, че е завладял Луганска област, считат специалисти

Украинските управляващи оповестяват, че в Крим е преустановен приемът на цивилни в болничните заведения, с цел да се освободят кревати за ранените. Интензивно се събира и кръв за даряване, нужна за лекуването на ранените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР