Продължават съмненията за това как се харчат даренията и отпуснатите

...
Продължават съмненията за това как се харчат даренията и отпуснатите
Коментари Харесай

Продължават съмненията как се харчат парите за Хитрино

Продължават подозренията за това по какъв начин се харчат даренията и отпуснатите от страната пари след влаковата злополука и гърмежа в Хитрино през 2016 година
Мая Манолова дава на съд кмета на Хитрино Причината е отхвърли да даде информация за ремонтите след тежката влакова злополука
След последната инспекция Омбудсманът сезира порокуратурата, а през днешния ден от локалната администрация отхвърлиха обвиняванията в неяснота.

Снимка: btvnovinite.bg
82-годишният Живко Петров е един от подалите сигнали за това, че къщата му не е ремонтирана. „ Нищо, една керемида не е смъкната, споделиха ми няма да бутате нищо, с цел да се види от комисията като мине. Като пристигнаха споделиха – доста остаряла къща, не можело да се направи, а доста остарели къщи направиха”, оплаква се възрастният човек.

От общината в Хитрино настояват, че къщата не е в неприятно положение единствено поради гърмежа. Предвидени са обаче 15 000 лв. за ремонт на една от стаите.
Манолова сезира основния прокурор за възобновяване на Хитрино Тя твърди, че хора от селото се съмняват, че със събраните пари се вършат злоупотреби
„ В Хитрино невъзстановени вреди или подхванати такива, по които към този момент се работи, необхванати вреди, няма. В Хитрино се направи доста, даже споделям и в повече”, сподели кметът на Хитрино.

Жалбите към омбудсманът обаче са десетки. Контролът за разходването на парите се реализира от общината, националния публичен съвет и общественото министерство.

Институциите обявиха, че все още нарушавания не са открити.

Снимка: Ладислав Цветков

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР