Продължават разкритията и делата за измами с криптовалута в огромни

...
Продължават разкритията и делата за измами с криптовалута в огромни
Коментари Харесай

Обвиниха крипто-предприемач в измама за $40 млрд.


Продължават разкритията и делата за измами с криптовалута в големи размери
(снимка: CC0 Public Domain)

Американската комисия по скъпи бумаги и тържища (SEC) разгласи, че е дала на съд блокчейн платформата Terraform Labs и нейния съосновател и основен изпълнителен шеф До Куон. Той е упрекнати в огромна „ машинация с активи в криптовалута ”.

Според документите по делото, Terraform Labs и До Куон са „ улеснили стартирането на лъжлива скица, която докара до загуба на най-малко 40 милиарда $ пазарна стойност ”, отбелязва The Verge.

Твърди се, че Куон и неговата платформа са подвели вложителите по отношение на „ един от най-важните аспекти на предлагането на Terraform – стабилността на UST, алгоритмичен стейбълкойн, за който се твърди, че е привързан с щатския $ ”.
още по темата
Куон и Terraform не са уведомили вложителите, че спадът в цената на стейбълкойна под неговата закрепена доларова стойност ще докара до „ гибелта на цялата екосистема Terraform ”, като се има поради, че платформата не разполага с запас от активи за поддръжка на TerraUSD (UST) и токена LUNA на изискваното равнище.

SEC упреква също Куон и Terraform в заблуждение на клиентите, че корейското приложение за мобилни заплащания Chai употребява блокчейна на Terraform за обработка на транзакции, до момента в който в действителност заплащанията на Chai са били осъществени благодарение на „ обичайни способи ”.

„ Твърдим, че Terraform и До Куон не са съумели да дават на обществеността цялостната и надеждна информация, нужна за голям брой крипто-активи, най-много Luna и TerraUSD ”, съобщи ръководителят на SEC – Гари Генслер.

„ Ние също по този начин твърдим, че те са направили машинация, повтаряйки погрешни и подвеждащи изказвания, с цел да завоюват доверие, преди да нанесат опустошителни загуби на вложителите ”, добавя Генслер.

Миналия септември южнокорейски съд издаде заповед за арест на Куон. В същото време Интерпол издаде „ алено уведомление ”, апел към интернационалните правоприлагащи органи да „ намерят и краткотрайно арестуват лице, очакващо изгонване или сходно правно деяние ”.

Куон упорства, че „ не се укрива ”, само че в делото на SEC се отбелязва, че „ актуалният му адрес е незнаен ”. Говори се, че Куон се укрива в Сърбия, където южнокорейската полиция отиде по-рано този месец, с цел да го залови.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР