Продължават разговорите за избор на председател на Столичния общински съвет.

...
Продължават разговорите за избор на председател на Столичния общински съвет.
Коментари Харесай

Пореден опит за постигане на споразумение за председател на СОС

Продължават диалозите за избор на ръководител на Столичния общински съвет. Пореден опит в търсене на консенсус за избор на ръководител на СОС и формата на ръководство на столицата. И през днешния ден се организираха диалози сред политическите сили в локалния парламент за реализиране на съглашение.

Вече повече от два месеца локалният парламент в столицата е без ръководител. Днес на поредна среща представители на ПП-ДБ, Спаси София, Българска социалистическа партия, синя София в лицето на Вили Лилков и Карлос Контрера направиха опит да се схванат.

От ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ и Възраждане не се явиха на срещата. Присъстващите са се обединили към това, че ротационен ръководител не е вероятен вид. Затова би трябвало да се концентрират върху избора на краткотраен подобен. Надеждите са на 25 януари София да има определен ръководител.

Днес в 14:00 ч. трябваше да има среща на общинските съветници поради програмата за саниране, такава обаче няма да има. Но след срещата на някои от партиите стана ясно, че до края на седмицата кметът Васил Терзиев е поел ангажимент да показа рамката на бюджета на столицата.

" Видно е неумението за търсене на политически консенсус в Оценка за съвместимост, защото на днешната среща формата не се промени. Не е открит по-широк консенсус за разрешаване на обстановката. Ние дойдохме на диалог и по значимите тематики за софиянците ", съобщи ръководителят на градската организация на Българска социалистическа партия Иван Таков.

" По отношение на най-голямата тематика избор на представител на СОС - нямаме съответно лице, нямам единодушие по какъв начин да бъде определено това лице, само че за нас беше значимо, че се резервира градивния звук ", сподели Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София).

" И Българска социалистическа партия се причислиха и общо е мнението е че на 25 би трябвало да намерим решение - нашето предложение - избор на ръководител, краткотрайно до приемането на бюджета, структуриране на непрекъснатите комисии съгласно представителството ", изясни Вили Лилков, Общинският консултант от " Синя София ".

" Не изключвам никоя от политическите групи в диалозите ", сподели Карлос Контрера, Общински консултант и ръководител на ПГ " Патриоти за София ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР