Продължават разговорите с депутати извън управляващата коалиция за подкрепа за

...
Продължават разговорите с депутати извън управляващата коалиция за подкрепа за
Коментари Харесай

Асен Василев още няма 121 гласа

Продължават диалозите с депутати отвън ръководещата коалиция за поддръжка за съставянето на ново държавно управление от " Продължаваме промяната ", само че към момента няма събрана поддръжка от нужните най-малко 121 народни представители.

Това отговори на въпрос на след постоянното държавно съвещание в сряда финансовият министър и номиниран за министър председател Асен Василев. И акцентира - в случай че не бъде събрана нужната поддръжка, няма да бъде подлаган на гласоподаване въобще нов кабинет.

" Още при приемането на мандата заявих, че в случай че нямаме 121 депутата, няма смисъл да се показва състав на кабинета и да се гласоподава в Народното събрание. Правителство на малцинството в подобен парламент няма по какъв начин да бъде стабилно и отговорно ръководство на страната ", уточни той.

" Въобще не е коментиран личен състав на кабинета ", безапелационен бе Василев, без да прецизира също и представители на кои партии биха поели освободените от министрите на " ИТН " ведомства - Регионалното министерство, Министерството на вътрешните работи, това на енергетиката и на спорта.

" В момента управническата стратегия върви на финални съвещания с депутатите, които участваха в консултациите за държавното управление, като чакаме през днешния ден по-късно следобяд да я създадем обществена ", добави финансовият министър.

Две съществени законодателни задания са заложени да бъдат признати от депутатите преди излизането им в лятна почивка през август - да се завършат структурните промени, заложени в съдружното съглашение, както и приемането на Закона за КПКОНПИ и слагането на Бойко Рашков отпред на антикорупционния орган.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР